Paragraphs

Ben je in verwachting? Vraag dan nu al je startbedrag aan.

De uitkering kan al twee maanden voor de uitgerekende geboortedatum worden uitbetaald. Na de bevalling ontvang je dan automatisch je Groeipakket, hiervoor hoef je niets meer te doen. Ben je zwanger? Vraag nu je startbedrag aan. Gemakkelijker en sneller kan niet dankzij deze online tool.

Je startbedrag aanvragen is snel en eenvoudig

Het startbedrag in Vlaanderen bedraagt voor elk kind € 1.214,49 en kan al worden uitbetaald vanaf 2 maanden voor de vermoedelijke geboortedatum. Ook bij twee- of meerlingen bedraagt het startbedrag € 1.214,49 per kind.

 

Startbedrag aanvragen

Wat is een startbedrag?

In België ontvang je een éénmalig startbedrag bij de geboorte van je zoon of dochter. Sinds 1 januari 2019 is dat de nieuwe naam voor het kraamgeld of de geboortepremie in Vlaanderen. Dat bedrag is bedoeld om de uitzet van je kind te bekostigen. Handig!

 

Startbedrag aanvragen

la prime de naissance, késako

Checklist: wat stop ik in mijn bevallingstas?

Een bevalling is een spannende gebeurtenis. Je kunt gelukkig een deeltje van die spanning wegnemen door je goed voor te bereiden op het Grote Moment. Hecht daarom voldoende aandacht aan de inhoud van je bevallingstas (of ‘vluchtkoffer’), die je het best al vanaf een maand voor je uitgerekende datum klaarzet. Niets leuker dan je eigen spulletjes bij de hand te hebben, toch? Bekijk onze handige checklist. Je kunt ‘m ook gemakkelijk downloaden.

Download checklist

Stap voor stap, voor en na je zwangerschap

Als je een kindje verwacht, wil je je zo weinig mogelijk zorgen maken over de administratieve rompslomp die een kind met zich meebrengt. In deze gids bundelden we alle informatie, zodat jij meer tijd hebt voor wat écht telt.

  • uitleg over hoe je je kind moet aangeven na de geboorte
  • een overzicht van alle verloven waarop je recht kunt hebben
  • een handige checklist met de belangrijkste to-do's voor en na de geboorte

Meer weten