A partir du 5
favorieten
Zwangerschap maand per maand

Vanaf de vijfde maand


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Je kleintje begint zijn aanwezigheid behoorlijk duidelijk te maken door je buik meer en meer naar voren te laten steken

Tijd voor zwangerschapskledij!

Dit is het moment om naar een gespecialiseerde winkel te stappen. De meeste hebben leuke, moderne collecties waardoor je tot vlak voor de bevalling (en erna) trendy gekleed kan gaan. Comfort moet de eerste vereiste zijn, maar dat kan perfect samengaan met elegantie. 

Verander niet radicaal van stijl omdat je zwanger bent. Kies voor kledingstukken die je zowel in het dagelijkse leven als voor speciale gelegenheden kan gebruiken door te spelen met verschillende accessoires. Berg je hoge hakken even op om je rug te ontlasten.

Pronk met je buikje

In tegenstelling tot wat je zou denken, is strakkere kledij niet per se voorbehouden aan ranke modelletjes. Als je wat ronder bent, kan je een body of strakke top dragen en je buikje verdoezelen met een riem op of onder je taille. Het heeft geen zin je heupen te verbergen onder meerdere lagen kleding. Heb je eerder slanke benen, dan kan je het contrast maken met een los kleedje en strakke panty’s. Zo zet je je figuur extra in de verf.

Schoenen

Sommige vrouwen hebben tegen het einde van hun zwangerschap last van oedeem ter hoogte van hun benen en voeten, waardoor hun voeten opzwellen. Geef de voorkeur aan comfortabele, open schoenen en aarzel niet om voor een maatje groter te gaan als je je daarin beter voelt.