27 sa
favorieten
Zwangerschap week per week

Week 27


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Een honderdtal dagen scheiden je nog van de lang verwachte ontmoeting met je baby. De dagen vliegen voorbij en ook je baby blijft heel snel evolueren.

Twee maten, twee gewichten

Een kleine verduidelijking: als je baby deze cijfers niet op de millimeter of de gram nauwkeurig volgt, is er geen reden tot ongerustheid! Als jij en de papa eerder klein zijn, zal je baby kleiner zijn. En het omgekeerde geldt natuurlijk ook.

Leren ademen

Hoewel hij ondergedompeld is in vruchtwater, zal je baby geleidelijk leren ademen met zijn longen. Hoe vreemd dat ook mag lijken, ademt hij daarvoor wat vloeistof in. Maak je vooral geen zorgen: je baby heeft geen kieuwen waarmee hij in water kan ademen! Het is maar een bewegingsoefening. Voorlopig krijgt hij de noodzakelijke zuurstof binnen via de navelstreng.

Een knipoog

Nee hoor, je baby lonkt niet naar je. Terwijl zijn oogjes tijdens de eerste maanden dicht zijn gebleven, kan hij ze nu openen en ermee knipperen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij knippert met zijn wimpers, want die heeft hij ook al!

Hij produceert vet!

Ja ja, je hebt het goed gelezen, je baby wordt dikker: het vet begint zich op te stapelen onder zijn huid. Je mollige baby is een feit!

Welke documenten voorbereiden ?

Tijdens je zwangerschap denk je continu aan de baby die in je buik groeit. Maar stilaan moet je ook gaan denken aan het nodige papierwerk. Een kinderbijslagfonds kiezen bijvoorbeeld (als je zwanger bent van je eerste kindje). Ken je Infino al? Je wordt er begeleid bij alle stappen die je moet nemen om je startbedrag aan te vragen en je kinderbijslag op te starten.

 

Lees ook:

Geboortepremie aanvragen

Zwangerschapscursussen