8 bb ne veut plus de son biberon 1
favorieten
Flesvoeding

Je baby weigert zijn flesje


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Alles ging goed en plots, van de ene dag op de andere, weigert je baby zijn flesje. Als ouder maak je je zorgen: je bent bang dat hij niet voldoende zal eten. Als jij de reden voor deze weigering kunt vinden, komt alles weer goed!

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen-, vertel ons waar u staat-

Een probleem met de fles of de omgeving

Is de melk veranderd? Is ze te warm of te koud? Smaakt de speen naar vaatwasmiddel? De speen kan ook geblokkeerd zijn, bijvoorbeeld doordat de poedermelk klontert of de consistentie van de melk te dik is.

De weigering kan ook een manier zijn voor je baby om uit te drukken wat hij voelt: het is niet de melk of de fles die hij weigert, maar de manier waarop en/of waar deze wordt gegeven. Lawaai, drukte, te veel afleiding ... kunnen hierbij allemaal een rol spelen. Probeer je baby te voeden in een rustige en vertrouwde omgeving, misschien gaat het dan weer als vanouds.

De baby heeft ergens pijn

  • Er komen tandjes: het contact met de speen kan pijnlijk zijn. Voordat je hem de fles geeft, kun je het tandvlees masseren met een speciale gel of een pijnstiller geven.
  • Je baby is verkouden: als zijn neus verstopt is, is het normaal dat hij de fles weigert. Maak zijn neus schoon met fysiologisch water voordat je hem voedt.
  • Je baby heeft een oorontsteking: als hij slikt, kan dat pijnlijk zijn.
  • Je baby heeft koorts: het is niet ongewoon dat een kind minder eet als hij ziek is.
  • Je baby heeft buikpijn

Hoe kun je een baby die de fles weigert voeden?

Als een baby ook al andere voeding krijgt, kan je de fles makkelijk vervangen door andere melkproducten zoals yoghurt of platte kaas. Je kunt ook proberen om de gebruikelijke melk te geven in een andere vorm, bijvoorbeeld in een beker. Gaat het nog over een jonge baby? Raadpleeg dan je arts.