favorieten
Baby maand per maand

Met je baby naar het zwembad


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

De meeste baby’s zijn dol op water. Je wil dan ook graag met je baby naar het zwembad, maar hoort tegenstrijdige beweringen over de geschikte leeftijd om daarmee te starten. Wij helpen je graag verder!

Vanaf wanneer kan je baby mee naar het zwembad?

De Hoge Gezondheidsraad ontmoedigt zwemmen met baby\'s jonger dan 12 maanden in de Belgische zwembaden, zodat de baby niet met chloor in contact komt

Gelukkig is er ook goed nieuws: er zijn verspreid over België al heel wat zwembaden die chloorarm zijn en speciaal verwarmde babybaden aanbieden. Ook baby spa’s zijn in opmars, waarbij je kleintje kan genieten van een privébubbelbad.

Ontdek of je baby van water houdt

Is je baby dol op zijn badje? Dan houdt hij wellicht ook van het zwembad. Toch kan hij best anders reageren in een zwembad, zeker in het begin. Dat is niet zo verrassend: het is een nieuwe omgeving, er zijn veel andere mensen, het is er groot ... Neem jullie tijd om hieraan te wennen.

Een goed verwarmd zwembad

Het is moeilijk voor een baby om zijn lichaamstemperatuur te regelen. Ga voor het zwemmen even na of er een verwarmd zwembad is voor de kleintjes. Let goed op voor blauwe lipjes of vingertjes en rillingen. Is dat het geval, ga dan uit het zwembad en wikkel je baby in een lekker warme handdoek.

Rustige momenten

Zwembaden zijn nogal luidruchtig. Kies dan ook voor een tijdstip waarop het niet erg druk is, zoals \'s morgens vroeg of tijdens momenten voorbehouden voor babyzwemmen. Ook jij zal je meer op je gemak voelen wanneer er geen risico is om geduwd of bespat te worden.

Na het zwemmen

Chloor kan irriterend zijn voor de huid van baby\'s: zorg ervoor dat je hem goed wast onder de doucheen hydrateer zijn huid vervolgens met een lichaamsmelk. Dat kan ook thuis. In de kleedkamers van het zwembad is het belangrijk om je baby snel af te drogen en aan te kleden

Van zwemmen krijg je honger! Als je baby flesvoeding krijgt, zorg er dan voor dat je een flesje en poeder bij je hebt om hem na de zwemsessie te voeden.