Corona 2
favorieten
Gezinsleven

Het eerste paasfeest met je baby


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Voor jonge gezinnen is het eerste paasfeest met hun baby een spannend ervaring die men zich jaren later nog herinnert. We hebben voor jou enkele tips over hoe je je paasfeest met je liefsten kan doorbrengen.

 

 

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen-, vertel ons waar u staat-

Pasen is het belangrijkste feest uit het christendom waarbij de verrijzenis van jezus christus gevierd wordt. In vele landen zijn er typische paastradities ontstaan: het verven van eieren, het versieren van de paasboom met beschilderde eieren of de zoektocht naar paaseitjes zijn enkele populaire tradities in de meeste gezinnen. Ook wanneer je kind nog te klein is om het verhaal achter pasen te snappen, kan je hem toch betrekken bij de feestelijkheden.

Paaseieren verven

Met de hulp van mama en papa kunnen kleine kinderen proberen om de eieren kleurrijk te versieren. Je kan best zelf het ei vasthouden, zodat het voor je kind niet te zwaar wordt. Je kan hiervoor best een houten stokje gebruiken en daaraan een rubberen ring bevestigen. Daarna steek je het uitgeblazen ei op het houten stokje en door de rubberen ring kan het ei niet bewegen tijdens het schilderen.

De jongsten van het gezin vinden het best leuk om de eieren met vingerverf te beschilderen. Daarbij kunnen ze zich helemaal uitleven, hun fantasie de vrije loop laten en bovendien hun fijne motoriek speels trainen. Als alternatief kunnen de eieren natuurlijk ook met een penseel versierd worden. Het kan natuurlijk zo zijn dat je kind tijdens het beschilderen van de eieren, enkele eitjes stuk maakt. Zorg er daarom voor dat je enkele eieren op reserve hebt. Wanneer alles klaar is, zijn niet enkel de jonge kunstenaars, maar ook de ouders trots op het resultaat. De kleurrijke en vrolijke kunstwerkjes komen het best tot hun recht wanneer ze aan de paasboom gehangen worden. Versier samen met je kleint- je de paasboom en geniet van de tijd die jullie samen doorbrengen.

Paaseieren zoeken

Veel kinderen kijken uit naar pasen, omdat ze dan op zoek kunnen gaan naar verborgen paaseieren. Een baby kan nog niet wandelen, maar zodra hij kan kruipen, beleeft hij er net zoveel plezier aan om op zoek te gaan naar de eitjes. Ga samen met je kinderen op ontdekking om de verborgen schatten te vinden. Dat is ook voor je baby een leuke ervaring!

Eieren eten

Eieren horen gewoon bij pasen. Kleine baby’s mogen de eerste maanden echter nog geen eieren eten. De reden hiervoor is de mogelijk allergische reactie op eiwit. Vanaf negen maanden, dus wan- neer je baby drie keer per dag papjes eet, mogen ze volgens de algemene aanbeveling ook eieren eten. Het is daarbij belangrijk dat het ei goed gaar is. Zo staat er niets meer in de weg voor een vrolijk paasfeest.