Paragraphs

De organisaties die we steunen

Met trots ondersteunen we onze partners in hun bewustwordingscampagnes voor aanstaande en jonge ouders. Samen met hen verspreiden we preventieboodschappen om een verscheidenheid aan oplossingen te bieden aan toekomstige ouders.

Memisa

De strijd tegen moedersterfte is een prioriteit

800 vrouwen sterven per dag op het kraambed of aan de gevolgen van hun bevalling. De meeste van deze tragische sterfgevallen worden veroorzaakt door een bloeding, een infectie of hoge bloeddruk en kunnen dus vermeden worden. Hier doet Memisa iets aan!

Deel jouw geluk met mama’s in Afrika

In België worden je zwangerschap en bevalling goed opgevolgd. Zo kan je met vertrouwen uitkijken naar de komst van je baby. In Afrika donderen vele mama’s van hun roze wolk. Door een gebrek aan materiaal en medisch personeel verloopt hun zwangerschap of bevalling vaak niet zoals gepland.

Schenk daarom je geboortelijst aan Memisa.

Vraag bij de geboorte van jouw kindje een gift aan je vrienden en familie. Met het ingezamelde geld zorgt Memisa dat ook in Afrika mama’s veilig kunnen bevallen. Een mooiere start kan je je toch niet voorstellen?

Meer weten

Memisa

OXFAM België

Door geboortecadeautjes van 'Oxfam Pakt Uit' te vragen, delen jonge ouders hun babygeluk met families wereldwijd. De opbrengst van de cadeautjes gaat immers naar projecten van Oxfam België en haar partners. Een mooie manier om een nieuw leventje te vieren!

Meer wten

Oxfam

Dokters van de wereld

Onze eerste missie is het aanbieden van medische zorg. 

Elke dag trekken onze medewerkers wereldwijd (en dus ook in België) naar mensen in kwetsbare situaties: dat gaat van slachtoffers van natuurrampen, gewapende conflicten, vluchtelingen, straatkinderen tot daklozen of mensen in armoede in België. Ons doel gaat verder dan medische zorg. We willen de dingen structureel veranderen. 

Vanop het terrein getuigt Dokters van De Wereld daarom in alle onafhankelijkheid over de beknotting van zorgtoegang en de impact daarvan, inbreuken op mensenrechten en aanslagen op de menselijke waardigheid. Dokters van de Wereld gaat de dialoog aan met beleidsmakers en politici om de situatie van de burgerbevolking zo structureel te verbeteren. 

Wil u ons steunen? Er bestaan verschillende mogelijkheden:

Doe een gift via onze website www.doktersvandewereld.be en ontdekt onze projecten!
Schrijf Dokters van de Wereld in op uw geboortelijst. Aarzel niet contact op te nemen met ons via e-mail (donateurs@doktersvandewereld.be) of telefonisch (02/225.43.00).

Meer weten

DVW

Rookstop tijdens zwangerschap

Roken is schadelijk tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Om u te helpen om te stoppen met roken, moet eerst en vooral psychologische bijstand worden overwogen. Als deze begeleiding onvoldoende blijkt, als uw verslaving te zwaar is, kan deze psychologische bijstand gecombineerd worden met het gebruik van nicotinevervangers. Daardoor verlichten de ontwenningsverschijnselen en daalt het risico op hervallen. Klik hier voor de lijst van tabakologen in uw regio.

Meer weten

Rookstop tijdens zwangerschap