7 maanden
favorieten
Borstvoeding: alles wat je moet weten

De 7 musthaves voor borstvoeding


Geschreven op 12/08/2022 door Family Service,
Gewijzigd op 18/10/2023 Artikel geschreven in samenwerking met: Medela

Door borstvoeding  te geven, geef je jouw baby de beste start.  Moedermelk bevat namelijk alle belangrijke voedingsstoffen en antistoffen die je baby nodig heeft om te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Met deze 7 tips ben jij voorbereid op een onbezorgde borstvoeding.

 

 

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

1. Een goed begin van je borstvoeding

Als je baby in het begin wat hulp nodig heeft om je borstvoeding op gang te brengen ga je afkolven. De Symphony borstkolf is voorzien van de  Medela 2-Phase Expression Technologie en  is speciaal ontwikkeld om een goede melkproductie op te bouwen en in stand te houden. De Medela Symphony is dé professionele borstkolf voor gebruik in de kraamtijd, in het ziekenhuis, maar ook te huur voor thuis.

2. Persoonlijke borstkolf

Als je borstvoeding goed op gang is, stap je over op een compacte en lichte persoonlijke borstkolf.  Zo kun  je gewoon een dagje weg of weer aan het werk en kan je baby toch van de vele voordelen van jouw moedermelk genieten. Medela biedt verschillende borstkolven aan, passend bij elke situatie. Bekijk welke kolf bij jou past op medela.be/borstkolf

3. Borst en fles veilig combineren

Een ander voordeel van kolven is dat ook papa, oma of iemand anders je kindje een keer kan voeden.  Met Calma zijn borstvoeding en voedingen met de fles makkelijk te combineren. Door het unieke vacuümsysteem regelt je baby zelf de melkstroom en kan je baby drinken, ademen en pauzeren net als aan de borst. Vertrouwd en veilig voor je baby én voor jou!

4. Verzorging voor pijnlijke tepels en alle andere gevoelige plekjes

Last van pijnlijke tepels?  PureLan tepelzalf van Medela is gemaakt van 100% natuurlijke lanoline en biedt extra verzorging als je last hebt van droge of gevoelige tepels. Het is ook perfect voor droge babybilletjes of andere gevoelige plekjes. PureLan is zo natuurlijk dat je dit zelfs niet van je tepels hoeft te verwijderen voor de borstvoeding! 

5. Geen vlekken

Een onmisbaar product voor iedere mama die borstvoeding geeft! Medela Disposable zoogkompressen zijn super absorberend en houden je zorgeloos droog. Het zachte materiaal voelt comfortabel aan en de plakstrips geven extra zekerheid door te  voorkomen dat de kompressen verschuiven in je bh.   

6. Moedermelk bewaren

Je afgekolfde melk bewaar je veilig, hygiënisch en gemakkelijk in onze Moedermelkbewaarzakjes. Het voordeel van de zakjes is dat deze veel ruimte besparen in je diepvriezer. Handig om je melk in te bewaren, mee te nemen én op te warmen. Veilig en hygiënisch dankzij een dubbele lekvrije sluiting.

7. 24/7 persoonlijke ondersteuning

De komst van je baby is een grote verandering. Medela ondersteunt je met een handige app met artikelen en tips van onze deskundigen over zwangerschap, borstvoeding  en kolven. Bovendien kun je alle belangrijke gegevens van je baby én je kolfsessies bijhouden. Download de MyMedela app nu gratis op mymedela.be