Paragraphs

Ben je in verwachting? Vraag dan je startbedrag en Groeipakket aan bij Parentia.
 

Vraag je startbedrag al aan tijdens je zwangerschap, dan ontvang je deze premie al vanaf twee maanden voor de uitgerekende geboortedatum. Na de bevalling ontvang je dan automatisch je maandelijkse Groeipakket. Parentia zorgt dan elke maand voor een stipte en correcte uitbetaling van je Groeipakket. En Parentia doet meer. Parentia helpt je je gezinsadministratie op orde te krijgen, zodat jij meer tijd hebt voor wat écht belangrijk is.

Vraag je startbedrag aan

en ontvang € 1214,49

 

Babyuitzet, pampers inslaan,… Bij de geboorte van je kindje komen ook heel wat kosten kijken. Het startbedrag , een éénmalige premie van € 1.214,49 bij de geboorte van je kindje, helpt je gelukkig een handje. Bij een meerling krijg je dit bedrag voor elk kindje. Vraag je je startbedrag al aan tijdens je zwangerschap, dan kan je dit ontvangen vanaf 2 maanden voor de vermoedelijke geboortedatum.

 

Startbedrag aanvragen

Ken je het Groeipakket al?

 

Het Groeipakket is een financiële ondersteuning die je als ouder krijgt voor de verzorging en opvoeding van je kind(eren) die in Vlaanderen wonen. Zo krijg je vanaf de geboorte van je kindje een maandelijks basisbedrag van € 176,66 voor elk kind, eventueel aangevuld met extra toeslagen. Vraag je je startbedrag al aan tijdens je zwangerschap, dan ontvang je na de bevalling automatisch je Groeipakket, hiervoor hoef je niets meer te doen.

 

Ontdek alles over het Groeipakket

Stap voor stap, voor en na je zwangerschap

 

Als je een kindje verwacht, wil je je zo weinig mogelijk zorgen maken over de administratieve rompslomp die een kind met zich meebrengt. In deze gids bundelden we alle informatie, zodat jij meer tijd hebt voor wat écht telt.

Uitleg over hoe je je kind moet aangeven na de geboorte, een overzicht van alle verloven waarop je recht kunt hebben, een handige checklist met de belangrijkste to-do's voor en na de geboorte,...

Bij Parentia helpen we je je gezinsadministratie op orde te krijgen, zodat jij meer tijd hebt voor wat écht belangrijk is.

 

Meer weten

Checklist: wat stop ik in mijn bevallingstas?

 

Een bevalling is een spannende gebeurtenis. Je kunt gelukkig een deeltje van die spanning wegnemen door je goed voor te bereiden op het Grote Moment. Hecht daarom voldoende aandacht aan de inhoud van je bevallingstas (of ‘vluchtkoffer’), die je het best al vanaf een maand voor je uitgerekende datum klaarzet. Niets leuker dan je eigen spulletjes bij de hand te hebben, toch? Bekijk onze handige checklist.

 

Ontdek de checklist

disclaimer

parentia-nl-bxl

Afficher le bouton de partage Off