4
favorieten
Baby maand per maand

Je baby is 4 maanden oud


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Nauwelijks vier maanden oud en toch heeft je baby al een hele ontwikkeling achter de rug. Overdag wordt er minder gehuild en de nachten zijn rustiger. Tijd voor spelletjes en knuffels!

Ontwakende zintuigen

Je kleintje wordt graag gestreeld: wat dacht je van een massage? Neem na het bad een beetje melk of olie en begin de benen van de baby te masseren in een beweging van onder naar boven. Pas een lichte druk toe door je vingers om het been te houden en naar de voetboog toe te werken. Je kunt hetzelfde doen met de armen. Masseer vervolgens de romp, van de schouder tot de heup aan de andere kant. Vergeet de handen en tenen niet!

Denk er ook aan om het gehoor te stimuleren met speelgoed dat lawaai maakt: een bellenkrans, knisperend papier, je baby vindt het allemaal geweldig!

Rustigere nachten

De interne biologische klok van je baby is ingesteld: hij kan onderscheid maken tussen dag en nacht. De slaapperiodes \'s nachts zijn aanzienlijk langer geworden. De baby kan acht tot negen uren onafgebroken slapen. Maar ook hier weer: elke baby is uniek. Waar sommigen al enkele weken doorslapen ‘s nachts, zullen anderen nog geregeld wakker worden.

Spelletjes

Je baby krijgt meer controle over zijn lichaam en bewegingen. Hou hem een voorwerp voor zodat hij het met zijn kleine handjes kan vastpakken. Zijn vreugde om deze geslaagde missie is al het goud ter de wereld waard. Vergeet niet je baby te feliciteren voor zoveel talent! Eenmaal in de hand stoppen ze het speelgoed in hun mond: het hoort erbij, om hun wereld te verkennen!

Hij rolt!

Zijn motorische vaardigheden nemen een heuse spurt deze maand: je baby beweegt steeds meer. Nu kan hij op zijn onderarmen steunen als hij op zijn buik ligt. Handig om overal om hem heen te kijken! Hij kijkt zo goed en veel rond ... dat hij op zijn zijkant rolt: een toevalligheid die hem niet is ontgaan en een kunst die hij binnenkort zal weten te verwerven. Hij wordt zich bewust van zijn lichaam, vooral van zijn voeten en benen.

Wat je baby al kan

  • Hij kalmeert als je hem aanspreekt
  • Hij glimlacht jou en de mensen die met het omgaan gemakkelijk toe
  • Zijn gezichtsvermogen wordt beter: hij merkt kleine details op
  • Hij drinkt vier tot vijf flessen tussen 180 en 210 ml
  • Hij huilt minder
  • Hij slaapt beter ‘s nachts
  • Hij doet drie dutjes per dag