7
favorieten
Baby maand per maand

Je baby is 7 maanden oud


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Nu je baby zeven maanden oud is, probeert hij zich voort te bewegen. Hij is spitsvondig genoeg om manieren te vinden om zich te verplaatsen, op zijn eigen persoonlijke manier. Afgezien van die vervelende tanden, is je baby het schattigste wezen op aarde!

Voortbewegen

Momenteel experimenteert je baby zich voort te bewegen op handen en voeten. De baby kan daarbij heel origineel uit de hoek komen: billen in de lucht, met opgetilde borstkas, en weg ermee! Wat een kracht: als je hem op je knieën plaatst, strekt hij zijn benen uit om op te staan en te springen. Ongetwijfeld een van zijn favoriete bezigheden!

Een echte kletskous!

Je baby babbelt de hele dag door, vooral als hij net wakker is. Hij herhaalt de lettergrepen en doet "bababababa". Hij maakt ook allerlei geluiden om je aandacht te trekken. Hij doet "pprrrrrrrrrr" met zijn lippen, schreeuwt dat het een lieve lust is of hoest. Ja, dat komt niet per se omdat hij een verkoudheid, een allergie of reflux heeft: het is gewoon een manier om te zeggen “Kijk naar mij!”.

Kiekeboe

Je kleintje slaagt er perfect in voorwerpen te grijpen. Je zult de vreugde zien die het met zich meebrengt als het hem lukt, en als hij de voorwerpen vanuit zijn kinderstoel op de grond laat vallen! Hij kan het wel tien keer opnieuw doen. Het is grappig en het maakt lawaai!

Dit is ook het ideale moment om ‘kiekeboe’ te spelen. Hij begint vertrouwd te raken met het idee van de permanente aanwezigheid van voorwerpen of mensen: zelfs als hij ze niet ziet, blijven ze bestaan. Later zal hij het beeld van zijn moeder of vader in gedachten houden, wat genoeg zal zijn om hem gerust te stellen als jullie er even niet zijn. Maar hierop zul je nog een paar maanden moeten wachten.

Badtijd is een uitgekiend moment om zijn zintuigen te prikkelen. Nu je kindje zit, kan hij met het water spelen en erop pletsen. Elk moment is goed om gestreeld te worden: hij houdt van lichamelijk contact. Wat een genot om die brede glimlach op zijn gezicht te zien!

Nachtmerries

Ook nu heeft je baby nog steeds een grote behoefte aan slaap, ongeveer elf uur \'s nachts en drie dutjes overdag. Maar bepaalde elementen zullen de slaap verstoren: doorkomende tanden of nachtmerries, bijvoorbeeld. Wat te doen als de baby schreeuwend wakker wordt ‘s nachts? Stel hem gerust, troost hem, knuffel hem. Houd de moed erin, het gaat wel over!

Samenvatting

  • Hij babbelt veel
  • Hij lacht hardop als je met hem speelt
  • Hij steekt zijn handen in de mond
  • Hij verpakt voorwerpen van de ene hand naar de andere
  • Hij hoest of schreeuwt om je aandacht te krijgen
  • Hij tilt zijn borstkas op om te proberen rechtop te zitten
  • Hij kan nachtmerries krijgen