7 chouettes cadeaux de Noël pour les futurs parents
favorieten
Voorbereiding op geboorte en ouderschap

7 leuke kerstcadeaus voor toekomstige ouders


Geschreven op 21/12/2022 door Emily Van Campenhout, Content Manager
Gewijzigd op 21/12/2022

Zoek jij nog een kerstcadeautje voor je broer die papa wordt of die ene vriendin die net haar zwangerschap aangekondigd heeft? Geen nood, wij hebben de leukste ideetjes voor jou verzameld om je de stress van het kerstshoppen te besparen!

1. Een bon voor een leuke workshop

Binnenkort hebben die ouders hun handen vol met hun nieuwe baby in huis. Daarom is het nu het ideale moment om nog even te genieten van wat me-time of om tijd door te brengen met hun partner. Geef hen daarom een bon cadeau voor een leuke workshop, bijvoorbeeld keramiek, koken, breien of iets anders.

2. Een fotocadeau

Een zwangerschap is, ondanks de ongemakken, een mooie periode uit het leven die je wil koesteren. De toekomstige ouders leggen die momenten maar al te graag vast op de gevoelige plaat. Jij kan hen deze kerstperiode dus verrassen met een leuk fotocadeau met hun mooiste foto! Kies voor een foto op een koffiemok, een leuke kalender of laat een prachtige foto afdrukken op canvas. Wedden dat het een bijzonder plekje krijgt?

3. Een verwenset met verzorgingsproducten

We geven het toe, dit is eerder een cadeautje voor de toekomstige mama’s. Maar onder invloed van de hormonen verandert de huid tijdens de zwangerschap. Extra verzorging is dan ook een absolute must, ook om striemen te voorkomen of te beperken. Met een set verzorgingsproducten doe je dus zeker niets verkeerd.

4. Een herinneringsboek

Net zoals met het fotogeschenk, kan je ook met een herinneringsboek de mooie momenten van de zwangerschap vastleggen. De toekomstige ouders kunnen het gebruiken als een soort dagboek en erin noteren hoe de zwangerschap vordert of wat ze voelen. Na de geboorte kan het kraambezoek er vervolgens een leuke boodschap in noteren voor de baby.

5. Persoonlijke tegoedbonnen

Misschien hebben jullie wel afgesproken om deze kerstperiode enkel handgemaakte of persoonlijke cadeaus te geven? Dan hebben we alvast een topidee voor toekomstige ouders. Knutsel zelf een bonnenboekje in elkaar met de meest originele tegoedbonnen. Zo kan je een bon maken voor een avondje babysitten, een keer de boodschappen doen voor de kersverse ouders, een mand strijk van hen overnemen of een heerlijke ovenschotel brengen zodat ze zelf niet hoeven te koken.

6. Een zwangerschapsmassage

Toekomstige mama’s zullen enorm genieten van een aangepaste zwangerschapsmassage om even volledig tot rust te komen. Maar als je toevallig het lotje getrokken hebt van een toekomstige papa, is een duomassage voor beide ouders een enorm leuk geschenk. Kijk zeker eens rond in je buurt waar deze soort massages aangeboden wordt.

7. Een buikdoek

Met een buikdoek zorg je voor extra ondersteuning van de bolle buik tijdens de laatste loodjes van de zwangerschap. Het is een cadeau dat je in verschillende prijscategorieën vindt, dus voor elk budget bestaat er wel een exemplaar.

Met deze 7 tips scoor je ongetwijfeld bij de toekomstige ouders in je familie of vriendenkring. Al hoeft natuurlijk niet elk geschenk voor hen rond de zwangerschap of baby te draaien. Het allerleukste cadeau is iets heel persoonlijk en uniek dat perfect bij die persoon past. Veel succes met het kerstshoppen!