Hoe baby met kolieken kalmeren?

Huilt je baby 's avonds vaak? En gaan die huilbuien gepaard met spartelen en gebalde vuistjes? Krijg je je baby met niets gesust? Dan heeft hij waarschijnlijk last van krampjes.  Krampjes zijn niet alleen vervelend voor je baby zelf, ook als ouder voel je je soms machteloos. Onze tips helpen je door deze moeilijke momenten heen!

Osteopaat

Tip één: maak een afspraak bij een osteopaat (vraag wel eerst raad aan je kinderarts). Tijdens de zwangerschap en de bevalling kwam ook je baby onder druk te staan en dat veroorzaakt spanning in de weefsels. Die spanning kan ervoor zorgen dat het spijsverteringsstelsel van je kleintje niet optimaal werkt. Een gespecialiseerde osteopaat kan dit probleem met enkele zachte handelingen verhelpen.

Winderigheid

Misschien heeft je baby wel last van winderigheid of een opgeblazen gevoel. Met een anti-koliek zuigfles van Mam of Dr. Brown's kan je baby in zijn eigen tempo drinken zonder dat hij te veel lucht binnen krijgt. Een pipet met Infacol voor elke fles- of borstvoeding kan ook helpen om de hoeveelheid lucht in de darmen te beperken.

Aromatherapie

Ook aromatherapie, zoals PranaBB Spijsverteringscomfort (een combinatie van essentiële oliën van lavendel, kamille, pomerans en venkel) kan krampjes verlichten en de vertering bevorderen. Masseer het babybuikje in voor elke maaltijd of wanneer je baby zich niet lekker voelt. Masseer steeds met de wijzers van de klok mee.

Jij blijft de beste pijnstiller

Vergeet vooral niet dat jij zelf de beste pijnstiller bent voor je baby. Rustig blijven is belangrijk, ook al weten we dat dat niet altijd even gemakkelijk is. Geef je baby eten in een rustige omgeving. Draag hem en wieg hem zachtjes heen en weer. Of zing een liedje. Het horen van je stem zal hem tot rust brengen. Durf op moeilijke momenten gerust hulp te vragen aan je omgeving. Zo kun je zelf even op adem komen.

In samenwerking met Newpharma

 

Lees ook:

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages