Wat te doen bij babykwaaltjes?

De eerste symptomen van een infectie bij baby's kunnen heel wat stress veroorzaken. Hoe reageer je het best?

Koorts

Koorts is een natuurlijke reactie van het menselijk lichaam en vaak een eerste teken van een infectie. Is je baby koortsachtig? Dek hem dan vooral niet te warm toe en zorg dat het niet te warm is in zijn kamer. Geef hem zijn voedingen in verschillende keren en geef hem ook regelmatig te drinken.

Als zijn temperatuur onder 38,5 °C blijft, volstaat dit doorgaans wel. Hou de algemene toestand van je kind wel in de gaten: hoe zit het met de eetlust, weent je baby meer of anders, hoe ademt je baby, ...

Gaat de temperatuur boven 38,5 °C? Dan kun je paracetamol geven, bij voorkeur in de vorm van een siroopje: dat werkt sneller en kun je nauwkeuriger doseren.

Gaf je een koortswerend middel maar zakt de koorts niet? Raadpleeg dan altijd je kinderarts, zeker als je kindje jonger is dan 3 maanden, niet meer goed eet of zijn algemene toestand zorgwekkend is.

Verkoudheid

Een verkoudheid is onvermijdelijk. Maar met een goede neushygiëne met behulp van Physiomer Baby kun je ervoor zorgen dat je baby er minder last van heeft en de verkoudheid sneller weer voorbij is. Soria Pecto Balm kun je gebruiken bij baby's vanaf 1 maand. Breng het aan op de voetzolen, de borst of de rug van je baby zodat hij gemakkelijker kan ademen.

Buikgriep

Verkoudheid genezen? Dan volgt buikgriep! Ook bij buikgriep is het belangrijk dat je kindje voldoende drinkt omdat het anders te snel uitdroogt. Protectis Easydrops versterkt de darmflora en draagt ook bij aan de goede werking van het immuunsysteem. Een must-have voor je apotheek.

Om virussen te vermijden, kun je de voetzolen van je baby 's ochtends en 's avonds inmasseren met PranaBB Natuurlijke Weerstand. Gebruik je duimen om zachtjes druk te zetten en probeer zo cirkels te maken. Optimale bescherming!

In samenwerking met Newpharma

 

Lees ook: 

Word lid van De Roze Doos

Meer dan 800 euro voordelen, waaronder toegang tot al onze geschenkdozen !

Advantages