Ok2
favorieten
Baby's luier

Hoe de luier verversen als je baby veel beweegt?


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Nu je baby wat groter wordt, merk je misschien dat het een stuk moeilijker is om zijn luier te verversen. Je kindje heeft geleerd dat hij zich kan omrollen, verveelt zich of vind het verversen gewoon niet leuk. Resultaat? Een beweeglijke baby en veel stress voor jou. Wat te doen als je kindje echt niet wilt stilliggen op het aankleedkussen? We geven je hier enkele tips.

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Wees voorbereid

Zeker nu je baby bewegelijker wordt, is het belangrijk op nooit weg te stappen van het kussen als hij erop legt. Het is dus handig als alles al klaarligt voor je begint. Bovendien spaar je zo veel tijd uit. Leg dus alles wat je nodig hebt klaar: een nieuwe, propere luier naast het kussen, babydoekjes en babyzalf bij de hand en ook wat reservekleertjes dichtbij. Het gemakkelijkste is om na elke verversing de spullen voor de volgende keer al klaar te leggen, zo kan je meteen aan de slag wanneer je baby een volle luier heeft en moet je niet eerst op zoek gaan.

Verander van positie

In plaats van langs de zijkant je baby te verversen, kan je hem met zijn voetjes naar je toe verschonen. Beweegt je baby echt veel en heb je schrik dat hij van het kussen zal rollen? Leg het aankleedkussen op de grond of verschoon je baby op de zetel of bed.

Als je kindje al wat ouder is, kan je hem al staand op de grond verversen. Dit is vooral handig als je luierbroekjes gebruikt, want die trek je als een onderbroek naar omhoog.

Oefen je afleidingsmanoeuvres

Dit is onze grootste tip! Als je baby geconcentreerd is op iets, zal hij vergeten te bewegen. Je kan hem bijvoorbeeld een speeltje geven dat hij al een tijdje niet meer gezien heeft. Je kan hem ook betrekken bij het verversen door hem dingen te laten vasthouden die je niet nodig hebt, zoals bijvoorbeeld een ongebruikte luier of een doekje. Je kan ook tegen hem praten, samen een liedje zingen of kiekeboe spelen.

Blijf zelf rustig

Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar probeer kalm te blijven. Je baby zal merken als je onrustig bent en erop reageren, wat betekent dat hij enkel nog meer zal rondspartelen. Tel tot tien, adem goed in en uit en probeer nog eens. Het zal lukken!