Coverfoto 2 (41)
favorieten
Maximaliseer uw kansen om zwanger te worden

Welke seksstandjes om sneller zwanger te worden?


Geschreven op 12/08/2022 door Family Service,
Gewijzigd op 12/08/2022

Duiken jullie de laatste tijd tussen de lakens met de bedoeling om zwanger te raken? Lees dan vooral verder want wij verklappen je welke standjes extra productief zijn én hoe je het nuttige aan het aangename koppelt!

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

1. De missionarishouding

Een van de beste seksstandjes om sneller zwanger te worden, is de missionarishouding. Bij dit klassieke standje ligt de vrouw op de rug met de benen gespreid en ligt de man bovenop. Dit zou de beste positie zijn om zwanger te worden doordat er heel intiem contact is en de penis diep in de vagina kan dringen.

2. Op z’n hondjes

Ook ‘doggystyle’ is een aanrader doordat de man heel diep bij de vrouw naar binnen kan. Bij dit seksstandje zit de vrouw op haar knieën en penetreert de man langs achteren. Ook hier is heel veel intimiteit mogelijk tussen jou en je partner.

3. Lepeltje-lepeltje

Van alle standjes in dit artikel is dit het meest intieme. Jullie liggen bij dit seksstandje allebei op jullie zij, de vrouw met haar rug tegen de borst van de man. Hij kan langs achteren diep bij haar naar binnen en jullie hebben ondertussen allebei de handen vrij om elkaar te strelen.

4. De vrouw hoeft deze keer niet on top!

Standjes waarbij de vrouw bovenop zit, zouden minder gunstig zijn als je probeert zwanger te worden. Dat is vooral de schuld van de zwaartekracht. Wanneer de man klaarkomt, zal een deel van de zaadcellen naar buiten stromen. Dat wil uiteraard niet zeggen dat je niet zwanger kan raken als de vrouw on top zit of als jullie rechtstaand vrijen, maar het aantal zaadcellen dat zich een weg kan banen naar de eicel is wel kleiner.

5. Vergeet het voorspel niet …

Oke, een baby maken is nogal biologisch, maar dat betekent niet dat het niet leuk mag zijn. Neem jullie tijd en maak er een echt intiem moment met je partner van. Het voorspel mag dus zeker niet ontbreken, ook niet voor de vrouw. Volgens sommige onderzoekers vergroot opwinding de kans op een zwangerschap. Bij de man zou de kwaliteit van zijn zaad beter worden en bij de vrouw zou de vagina vochtiger zijn waardoor het zaad makkelijker bij de baarmoeder ko

6. … en het orgasme

Ook over de invloed van een orgasme op de kans om zwanger te worden, doen heel wat wilde verhalen de ronde. Er wordt gezegd dat door de samentrekkingen van de baarmoeder tijdens het orgasme de zaadcellen in de juiste richting worden geduwd. Het vrouwelijk orgasme zorgt namelijk voor een natuurlijke afgifte van oxytocine en bekkencontracties. Onderzoekers dienden dus de stof oxytocine toe bij vrouwen en ontdekten dat daardoor sperma sneller door de eileiders ging. Er hoort echter wel een heel belangrijke kanttekening bij dit onderzoek: de wetenschappers gaven de vrouwen een dosis die 60 keer hoger is dan wat natuurlijk vrijkomt bij een orgasme. Het blijft dus toch eerder een mythe, al hoef je dat niet per se aan je partner te vertellen. ;-)

7. Blijf nog even liggen

Heel wat vrouwen blijven na de vrijpartij nog wat liggen, leggen hun benen of bekken omhoog als ze proberen zwanger te raken. Zo zou het sperma door de zwaartekracht naar de baarmoeder lopen. Dat blijkt echter een mythe te zijn. Onderzoek uit 2016 bij 500 vrouwen die intra-uteriene inseminatie ondergingen, toonde aan dat er geen verschil was in zwangerschapspercentages tussen vrouwen die direct opstonden na het vrijen of 15 minuten met de benen omhoog lagen. Al kan het natuurlijk geen kwaad om na de seks nog even te blijven liggen en te bekomen, tenzij je gevoelig bent voor blaasontstekingen. In dat geval ga je het best na de vrijpartij even naar de wc. Ook dat heeft trouwens geen enkele invloed op je zwangerschapskansen. Je kan je jezelf niet ‘schoonspoelen’ door te gaan plassen want het sperma zit ondertussen al veel dieper in je.