Liste de
favorieten
Voorbereiding op de komst van de baby

De geboortelijst


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Het systeem van een geboortelijst is eenvoudig: jij maakt een selectie uit het volledige aanbod van de winkel, en zet alles wat je leuk of nuttig vindt op een lijst.

De vraag is natuurlijk: waar leg je je lijst? Hou bij je keuze zeker rekening met de locatie van de winkel. Niet iedereen kan via het internet bestellen, en dus blijf je best in de buurt. Ten tweede is er het aanbod van de winkel. De ene heeft vooral kleedjes, de andere eerder meubels zoals bedjes of buggy’s. Er zijn ook grote babyzaken die beide aanbieden. Dan blijft vooral de keuze van de prijs over. Ga je voor meer exclusieve merken, of hou je het goedkoper? Handig is in ieder geval om duur en goedkoop af te wisselen op je lijst, zodat er voor ieder budget iets leuk te vinden is. 

Heb je een winkel gekozen, neem dan vooral je tijd om de lijst samen te stellen. Het meeste ervan zul je straks krijgen, wat nadien nog rest kun je, vaak met een mooie korting, zelf aankopen. Het is dus belangrijk om die zaken te selecteren die je echt nodig hebt, of leuk vindt. In de meeste winkels kun je vooraf een catalogus opvragen, zodat je rustig thuis een eerste selectie kunt maken. Laat je nadien bijstaan door de verkoopster in de winkel: zij is het gewend om lijsten te maken, en zal je zeker advies kunnen geven bij je keuze. Heb je al een kindje, zet er dan gerust ook iets op voor hem/haar. En natuurlijk kan er ook wel wat bij voor jezelf...