Ergobaby besafe car seat ls 07 540x407
favorieten
Baby beschermen in de auto

Hoe kies je de juiste kinderwagen?


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Het kiezen van de juiste kinderwagen kan een ingewikkelde taak zijn. Wij willen je helpen de beste keuze te maken door de verschillende soorten kinderwagens en hun voordelen te toe te lichten. Zo kan jij de kinderwagen vinden die het beste bij de behoeften van je gezin past.

Er zijn vijf hoofdcategorieën kinderwagens, elk met een andere functie:

  • Standaard kinderwagen - het \'basis\'-model dat veel extra\'s kan hebben.
  • Kinderwagen met autostoelframe/reissysteem - meestal bestaande uit verschillende onderdelen: een kinderwagen, een autostoeltje en een reiswieg voor pasgeborenen.
  • Joggingwagen - voor ouders die samen met hun kinderen willen sporten.
  • Dubbele kinderwagen - voor wie meer dan één baby tegelijk moet duwen.
  • Lichtgewicht kinderwagen/paraplu - het lichtere model dat kan worden opgevouwen voor eenvoudig opbergen en reizen.

Om te beslissen welke kinderwagen het beste is voor jou, moet je jezelf deze vragen stellen:

Wat is je budget?

Een kinderwagen is een van de duurste aankopen die je kunt doen als je een baby hebt, dus het is belangrijk om vanaf het begin een budget te bepalen.

Op welke ondergrond ga je de kinderwagen vooral gebruiken?

Ben je een stadsmens of een plattelandsmens? Niet alleen waar je je kinderwagen mee naartoe kunt nemen, maar ook het soort terrein waarvoor hij is ontworpen, heeft invloed op het gewicht en de wendbaarheid.

Enige beperkingen qua grootte/reis?

Of je nu met de auto of met het openbaar vervoer reist, de afmetingen en het gewicht van de kinderwagen zijn een belangrijke factor bij de aankoopbeslissing. Compacte, lichtgewicht kinderwagens die snel en gemakkelijk kunnen worden opgevouwen, maken een groot verschil als je op reis gaat.

Andere vragen om jezelf te stellen

Moet de kinderwagen compatibel zijn met je autostoel? Als je vaak van auto naar kinderwagen wilt wisselen, kan een kinderwagen die compatibel is met je autostoeltje nuttig zijn.

Wie zal de kinderwagen gebruiken? Sommige kinderwagens hebben een verstelbaar stuur, waardoor ze comfortabel zijn voor gezinnen met ouders van verschillende grootte.

Ontdek de Ergobaby Metro+ kinderwagen

Ergobaby heeft geprobeerd om zoveel mogelijk van deze criteria te vervullen met zijn Metro+ kinderwagen. Het in hoogte verstelbare stuur en de multi-zone bekleding bieden ongeëvenaard comfort en ondersteuning voor zowel baby\'s als ouders, jong en oud. Hij kan worden gebruikt vanaf de geboorte tot de peutertijd, tot 22 kg, dankzij het geïntegreerd nestje voor pasgeborenen en de verstelbare rugleuning van de zitting. Zijn wendbaarheid, lichte gewicht van 7,8 kg en gemakkelijke, compacte vouwsysteem maken hem ideaal voor op reis.

Door samen met BeSafe de Ergobaby Izi Go Modular X-1 i-Size by BeSafe autostoel te ontwerpen, die compatibel is met de Metro+ kinderwagen, gaat Ergobaby een stap verder door ouders het eerste gecertificeerde rugvriendelijke reissysteem aan te bieden. Dankzij de 5-puntsgordel en de Dynamic Force Absorber™-technologie kan je kind veilig in dit autostoeltje reizen tot het 12 maanden oud is. Van de auto naar de kinderwagen is nog gemakkelijker en zonder verlies van ergonomie, omdat zowel het autostoeltje als de Metro+ kinderwagen zijn gecertificeerd door de Aktion Gesunder Rücken (AGR). Dat betekent dat ze goed zijn voor jouw rug én die van je baby. Tot slot is het nu mogelijk voor de baby om in de richting van de ouder te kijken, wat een uitstekende aanvulling is op de positioneringsmogelijkheden die de Metro+ kinderwagen al biedt.

Nu is het aan jou om te beslissen!

 

Gesponsord artikel