Bebe au
favorieten
Baby beschermen tegen warmte en kou

In de zon


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Eindelijk, het zonnetje schijnt! Wat een zalig gevoel op onze huid! De kinderen spelen buiten, we maken een leuke wandeling of gaan een dagje naar zee.

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Veilig in de zon

Hele jonge kinderen tot 3 jaar stel je best zo min mogelijk bloot aan de zon. Maar helemaal voorkomen kan natuurlijk niet. Vergeet daarom jezelf en je kinderen niet te beschermen. E

en kinderhuid is namelijk extra gevoelig voor UV-straling. Smeer je kind daarom voldoende in met een zonneproduct met hoge beschermingsfactor. Doe dit een half uurtje voordat je naar buiten gaat en herhaal dit om de 2 uur.

Wist je dat je in de schaduw ook kan verbranden? En achter het autoglas? Smeer daarom je kind zo vaak mogelijk in! Vergeet ook niet de kwetsbare plekken zoals de oortjes, de nek, ... en zet je kind een petje op.

Tip: 
Sommige kinderen vinden ingesmeerd worden een lastige taak. Maak er daarom iets leuks van! Maak figuurtjes in zonnecrème op je kind en laat jouw kind gerust hetzelfde bij jou doen. Wedden dat hij/zij met plezier ingesmeerd zal worden?!

Laat je kind voldoende water drinken

Op een warme zomerdag transpireren we meer dan anders. Daarom is het belangrijk om voldoende water te drinken.

Bij jonge kinderen zijn de zweetkliertjes nog niet helemaal ontwikkeld en kan de warmteafvoer ook nog niet goed geregeld worden. Laat je kind niet enkel drinken als hij dorst heeft, maar geef ook regelmatig tussendoor een bekertje water. Zorg er voor dat het water niet té koud is.

Tip: 
Je kan meer smaak aan het water toevoegen door een beetje citroen- of limoensap toe te voegen. Of ook water gemengd met een scheutje fruitsap kan een lekkere verfrissing zijn. Geef je kind gerust ook een (zelfgemaakt) waterijsje zodat hij/zij meer vocht opneemt.

Pas op met de zon

Ze verbrandt de huid én haar warmte droogt je kindje uit. Om nog niet te spreken over zonnesteken en, op langere termijn, huidkanker.

Een zonnesteek

Koorts zonder tekens van infectie, mogelijk overmatig transpireren, dehydratatie en een coma: in minder dan een uur kan een situatie zo uit de hand lopen. Nochtans heb je niet het gevoel dat je iets verkeerds hebt gedaan. Je baby heeft alleen maar \'even\' in de volle zon gezeten in een gesloten wagen of in een wandelwagen met de kap omhoog. Of hij was wat dikker toegedekt. Kinderen zijn bijzonder gevoelig voor extreme temperaturen, zowel te lage als te hoge.

Goed om te weten

  • Mijd de zon tijdens de middaguren, zelfs onder een parasol
  • Smeer je baby bij zonnig weer altijd in met zonnecrème, zelfs als je hem niet direct in het zonlicht legt
  • Gebruik altijd een crème die specifiek is aangepast aan kinderen, met een hoge beschermingsfactor
  • En vooral: stel je baby zo min mogelijk bloot aan de zon