L'acné du nourisson thumb
favorieten
Baby's huidproblemen

Baby-acne


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Je kleine baby heeft hij net zo veel puisten op zijn gezicht als een puber! Geen paniek, baby-acne komt vrij vaak voor: een kwart tot een derde van de baby's heeft er last van. Dit is wat je moet weten over deze kleine pukkeltjes.

Wat is baby-acne?

Deze puistjes verschijnen vaak tijdens de eerste vier levensmaanden van de baby op de wangen, het voorhoofd, kin en neus van de baby. Meestal zijn ze rood of roze, maar sommige baby\'s krijgen ook witte puistjes. 

Net zoals het vaginaal bloedverlies bij baby\'s zijn deze puistjes het gevolg van een overproductie van talg vanwege een sterke hormonale impuls aan het einde van de zwangerschap en op het moment van de bevalling. Probeer deze puistjes, ten onrechte acne genoemd, niet uit te knijpen, want ze kunnen geïnfecteerd raken en littekens nalaten.

Wat doe je eraan?

Je kan niets specifiek doen om baby-acne te behandelen. Deze puistjes verdwijnen in de meeste gevallen geleidelijk na een paar weken. Wat kan helpen is om het gezicht van je baby te reinigen met een zachte lotion of reinigingswater. Vergeet niet om het gezicht van je baby droog te deppen in plaats van te wrijven. Er zijn ook natuurlijke remedies om van de puistjes af te raken: week een wattenschijfje in wat moedermelk, oranjebloesemwater of sesamolie en dep dat zachtjes op het gezichtje van je baby.

Als het probleem aanhoudt, de huid schilfert, of de puistjes groter worden, je baby hinder ondervindt of zich krabt, kunnen er zich andere huidproblemen voordoen (zoals eczeem of dermatitis). Raadpleeg je arts bij twijfel.