Livres pour
favorieten
Baby spelletjes

Boekjes voor je baby


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Kindjes die van bij hun geboorte worden aangemoedigd om te spelen met boekjes, raken vertrouwd met boekentaal en zullen later sneller en vlotter lezen.

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen-, vertel ons waar u staat-

Bovendien is niets zo gezellig als samen met mama of papa in een boekje kijken, of eruit voorgelezen worden. Reden genoeg dus, om je baby nu al een boekje cadeau te doen.

Tijdens z’n eerste jaar zal hij vooral genieten van boekjes in stof, of van knisperboekjes die zo’n leuk geluid maken. Hij zal de boekjes uitgebreid onderzoeken: door eraan te voelen, de blaadjes om te draaien, ze in z’n mondje te stoppen... Laat hem maar begaan, hij vindt het leuk!

Nu hij ongeveer een jaar oud is, kun je stilaan ook kartonnen boekjesintroduceren. Kies voor boekjes in felle kleuren, met eenvoudige tekeningen van zaken die hij herkent, zoals eten, speelgoed of dieren. Het is heerlijk om er samen in te lezen: vertel hem wat je ziet, boots de geluiden na, laat hem de dingen aanwijzen... 

Natuurlijk kun je hem ook al verhaaltjes voorlezen. Hij zal genieten van je aandacht, en naarmate hij ouder wordt zal hij ook steeds meer meeleven met de personages uit je verhaaltje. Bovendien zal dit voorlezen zijn fantasie aanmoedigen, en zal hij later meer zin hebben om zelf verhalen te lezen.