540x407px
favorieten
Baby's bad

Welke verzorgingsproducten zijn onmisbaar voor jouw baby?


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Bij de komst van je eerste kindje wil je alles in gereedheid brengen om je baby op de juiste manier te verwelkomen. Je bent waarschijnlijk al begonnen met het inrichten van de babykamer, het vullen van de kleerkast en het opstellen van de geboortelijst met alles wat je nodig hebt. Maar hoe zit het met de verzorgingsproducten?

Welke producten zijn essentieel voor de hygiëne van je baby? Zijn of haar gevoelige huid moet zorgvuldig worden gereinigd en de neus, ogen en billetjes hebben de juiste zorg nodig. Wat schaf je je dan precies allemaal aan? Wij hebben de belangrijkste zaken voor jou op een rijtje gezet:

Badproducten

Je baby in bad doen is een bijzonder moment van interactie, welzijn en spel ... Over het algemeen vinden kindjes het heerlijk om in het water te spetteren. Voor het bad van je baby is het belangrijk om zeer zachte producten te gebruiken die aangepast zijn aan zijn gevoelige huid.

Je vindt bijvoorbeeld productgamma’s die speciaal ontwikkeld werden voor de huid van je kindje. Zo bestaat er een douchegel en een shampoo geschikt voor de gevoelige hoofdhuid van je baby.

Je kan je baby ook masseren om hem te ontspannen voor het slapen gaan, met een geschikte voedende olie

Vochtige doekjes voor de billen en het gezicht

Of je nu de luier van je baby verschoont of zijn handjes of gezichtje moet schoonmaken, vochtige doekjes bij de hand hebben in de badkamer of in de luiertas is essentieel.

Natuurlijk kan je altijd kiezen voor herbruikbare, uitwasbare doekjes met water en zeep, maar als je onderweg bent, is het altijd handig om een pakje vochtige wegwerpdoekjes bij de hand te hebben zodat je de gevoelige huid van je baby voorzichtig kan reinigen, bijvoorbeeld bij het verschonen in openbare gelegenheden.

Luiercrème

Als de billen van je baby geïrriteerd zijn door urine en ontlasting, breng dan een goede crème voor de luierwissel aan, aangepast aan de gevoelige babyhuid. Dat helpt de roodheid en een gevoel van irritatie te verminderen. Het is een geweldig product om altijd bij je te hebben!

Physiologisch water

Ook belangrijk om altijd in huis en in de luiertas te hebben: physiologisch serum. Het is zeer praktisch voor dagelijks gebruik om de neus en de oogleden te reinigen.

Als de neus van je baby een beetje verstopt is, kan het physiologisch serum worden gebruikt om de neus te bevochtigen, zodat hij gemakkelijker kan ademen. Als er zich onzuiverheden rond de ogen bevinden, kan een beetje van deze steriele oplossing op de oogleden worden aangebracht om ze goed schoon te maken.

Vochtinbrengende crème

Bij koud weer of als de gevoelige babyhuid droog is, kan enige roodheid of een gevoel van irritatie optreden. Je hebt dan een crème nodig die de gevoelige huid intensief hydrateert en voedt. Een SOS Crème speciaal voor baby’s is ideaal om de roodheid en een droge en geïrriteerde huid te verzachten.

Als je borstvoeding geeft, kan je ook een beetje van je moedermelk met een wattenschijfje op de droge huid aanbrengen of rechtstreeks in bad gieten. Moedermelk zou vochtinbrengende en andere interessante eigenschappen voor de huid hebben.

Met al deze verzorgingsproducten zal de huid van je baby goed verzorgd en gehydrateerd zijn. Bovendien zal je kindje lekker ruiken na het bad, wat heerlijk gevoel! Wil je huidverzorgingsproducten kopen die geschikt zijn voor de gevoelige huid van jouw kindje? Ontdek de reeks producten van Nivea, speciaal ontwikkeld voor de babyhuid!

In samenwerking met Nivea.