Foto haren wassen 540x407
favorieten
Babyverzorging

De haren van je kindje wassen zonder traantjes


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022 Artikel geschreven in samenwerking met: Zwitsal

Niet iedereen houdt van haren wassen, zeker niet de allerkleinsten onder ons. Dankzij deze tips van Zwitsal kan je van badtijd een leuk ontspanningsmoment voor je kindje maken.

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Hoe vaak moet ik het haar van mijn kindje wassen?

Dat hangt af van hoe veel haar je kindje heeft natuurlijk. Sommige baby’s hebben nauwelijks haar, dan volstaat het om zijn hoofdje te spoelen met lauw water. Als je kindje meer haar heeft, was je het best met shampoo. Dit hoeft zeker niet elke dag, ook al heeft je kindje een lange, weelderige haardos. Een keer om de twee of drie dagen is voldoende.

Welke shampoo gebruik ik?

Baby’s hebben een gevoelige hoofdhuid en delicate haartjes. Je moet dus altijd, maar dan ook altijd, babyshampoo gebruiken. Deze zijn pH-neutraal een niet-irriterend. De babyshampoo van Zwitsal heeft een speciale antiprikformule, dus ze is mild voor kinderoogjes.

Hoe voorkom ik prikkende oogjes?

Babyshampoo is dan wel minder irriterend dan shampoo voor volwassenen, maar het blijft onaangenaam voor je kindje om shampoo en spoelwater in de ogen te krijgen. Dit is vaak ook de voornaamste redenen waarom kindjes badtijd niet leuk vinden: shampoo prikt!

Hoe voorkom je dit? Leg bij het uitspoelen van de haren een opgerold washandje op het voorhoofd van je kindje. Leg je arm om zijn schouders en laat hem een beetje achteroverleunen terwijl je de shampoo wegspoelt met water uit een beker of kommetje. Lukt dit niet zo goed? Dan kan je een speciale antishampooklep gebruiken. Je kindje zet de klep op als een pet, en hij zorgt ervoor dat het water lang de zijkant van het gezicht naar beneden stroomt. Zo vermijdt prikkende oogjes en traantjes tijdens badtijd.

Haren wassen? Da’s kinderspel

En dan bedoelen we dat letterlijk. Maak van badtijd een leuk speelmoment. Je kindje kan zijn favoriet (waterbestendig) speelgoed meenemen in de badkuip, maar gewoon potjes en bekertjes doen het ook goed. Zo hebben ze wat afleiding terwijl jij hun haartjes wast. Je kan je kindje ook zijn eigen haar laten natmaken met een bekertje, zo voelt hij zich betrokken en meer in controle.

Nog een tip? Neem een klein spiegeltje mee. Zeep het haar van je kindje goed in en laat het goed schuimen, zodat je je kindje een leuke nieuwe haarstijl kan geven. Piekjes overal, een mooie middenstreep of een heuse hanenkam, alles kan. Je kindje kan zijn of haar nieuwe look daarna bewonderen in de spiegel. Dolle pret gegarandeerd! Je kan ook wat wasschuim gebruiken, zo kan je kleintje heuse schuimkastelen maken in het bad.

Heeft je kindje een lievelingspop die tegen water kan? Die kan mee het bad in! Kindjes doen graag hun ouders na, en zo kunnen zij het haar van hun pop ook wassen. Je kan de pop ook als voorbeeld gebruiken: als zij haar haartjes flink laat wassen, dan zal het wel niet zo erg zijn, toch?

Handig, zo’n advies van Zwitsal! Je vindt nog meer tips, advies en andere leuke voordelen zoals promoties en nieuwe producten in de nieuwsbrief van Zwitsal. Schrijf je nu in!