Prendre soin de la peau de bébé 1
favorieten
Babyverzorging

Hoe de huid van je baby verzorgen?


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Tijdens je zwangerschap baadt de huid van je baby in vruchtwater. Je kindje is er bedekt met vernix, een beschermende laag die verdwijnt na de geboorte. Vanaf dan wordt de dunne huid van je baby kwetsbaar en heeft ze de grootste zorg nodig. Ontdek een paar tips en verwen de zachte huid van je baby.

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen-, vertel ons waar u staat-

Tips voor de huid tijdens het badje van je baby

Tijdens de eerste maanden van je baby worden enkel de billetjes echt vuil. Je hoeft je baby dus echt niet dagelijks een bad te geven , zeker niet als hij of zij een droge huid heeft. Geef je baby een badje wanneer hij of zij wakker, ontspannen en voldaan is. Als je baby niet graag bloot is, kan je een schone, zachte luier om het lijfje wikkelen tijdens het badje.

De huid van baby’s billetjes verzorgen

De billetjes van je baby zijn bijzonder gevoelig en vereisen de grootste zorg. De huid van de billetjes wordt bovendien op de proef gesteld: ze ademt slecht, zit 3 jaar lang opgesloten in een luier, is vaak vochtig en wordt geconfronteerd met de zuurgraad van urine en ontlasting. Om irritatie te voorkomen, moet je je baby dus zeer regelmatig verschonen. Gebruik zachte katoen en producten die aangepast zijn aan de huid van de baby. Vergeet niet om regelmatig de handdoeken,  washandjes en tetradoeken te verversen en gebruik een hypoallergeen wasmiddel dat aangepast is aan je baby. En droog je wasgoed, als je kunt, om het te verzachten.

De huid van je baby hydrateren

Het huidje van je baby is kwetsbaar en kan uitdrogen door koude, hard water of door dagelijks te wrijven op de huid. Hydrateer het huidje van je baby dus, na het badje, met een geschikte crème of olie. Als je baby rustig is, geef dan een kleine massage en geniet samen van een zalig momentje.

Kledij uit zachte materialen is goed voor de huid van je baby

Kleed je baby met natuurlijke materialen zoals katoen, indien mogelijk biologisch, waardoor de huid kan ademen. Voor breiwerk, body’s, mutsjes of sokken kies je voor zeer zachte wol gemengd met katoen of kasjmier. Vermijd kleding die moeilijk aan te trekken is en waarvan de naden te dik zijn. Vergeet niet om nieuwe kleren voor gebruik grondig te wassen. Zo vermijd je dat de huid van je baby in contact komt met chemische producten. Snij ten slotte etiketten af, die kunnen irritant zijn!

Pas je wasroutine aan bij de komst van je baby

Bij de komst van een extra telg in je gezin zal je sowieso je wasroutine moeten aanpassen. Pyjama’s en body’s moet je dagelijks verschonen, reken daarbij nog enkele ongelukjes en je weet al snel wat doen... Slabbetjes, body’s, pyjama\'s, sokken, luiers,… katoenen textiel wordt veel gewassen en kan dan ook best tegen een stootje. Voor de verzorging van het linnengoed kies je, net als voor het huidje zelf, best voor aangepaste producten voor baby’s en peuters. 

Er is niets zachter dan de huid van een baby, zeker niet als het je eigen kindje is. Draag er dus goed zorg voor!