9 eveil musical 1
favorieten
De eerste weken van de baby

De voordelen van muziek


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Muziek heeft de kracht om een gevoel van geluk teweeg te brengen of emoties op te wekken. Wat geldt voor jou, geldt ook voor je kleintje. Hoe kan je jouw liefde voor muziek doorgeven aan je baby?

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Liefde voor muziek aanwakkeren

Al van jongs af aan (zelfs voor de geboorte) kan je jouw baby ontvankelijk maken voor verschillende klanken en instrumenten. Al in de zesde maand van de zwangerschap hoort je baby geluiden van buitenaf in je buik: stemmen, muziek, allerlei melodieën waar hij al vertrouwd mee is! Misschien heb je tijdens deze negen maanden voor hem gezongen: ga daar dan zeker mee verder eens je kleintje geboren is – hij zal er ongetwijfeld rustig van worden.

Goed voor de ontwikkeling

Muziek kan de ontwikkeling van je kind vooruit helpen: het stimuleert namelijk verschillende delen van de hersenen; zowel het zintuiglijke waarnemingsbied als het emotionele gebied. Het hanteren van kleine instrumenten (zoals de bellenkrans of later de xylofoon) helpt ook bij de ontwikkeling van de fijne motoriek en de bewegingscoördinatie. Een allesomvattende activiteit!

Samen actief bezig zijn met muziek op jonge leeftijd vereist ook een zekere mate van concentratie. Zorg er dus ook voor dat deze zeer stimulerende sessies niet te lang duren: de omgeving van een baby is vaak al lawaaierig genoeg, en rust is minstens zo belangrijk.