Coverfoto 2 (59)
favorieten
Alles over de bevalling

5 tips om het immuunsysteem van je kind te boosten


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Kinderen zijn vaker ziek dan volwassenen en dat komt voornamelijk door hun immuunsysteem. Dat is nog niet volledig ontwikkeld en heeft dus moeite met het bestrijden van virussen en slechte bacteriën. Gelukkig zijn er manieren om het immuunsysteem van je kind een boost te geven. Dit zijn onze 5 tips.

Ons immuunsysteem kan enkel bekende virussen bestrijden, omdat het eerst antistoffen moet aanmaken. Met borstvoeding krijgen baby’s bepaalde antistoffen mee via de moedermelk en zijn ze zo tijdelijk beschermd. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer verschillende ziektekiemen in hun omgeving opduiken. Omdat kinderen nog onvoldoende antistoffen hebben, is hun lichaam dus vatbaarder. Met deze tips kan je hun immuunsysteem versterken:

  1. Zet dagelijks groenten en fruit op het menu

Fruit bevat vitamines en antioxidanten die slechte stoffen opruimen en zo het immuunsysteem versterken. Zorg dus dat je kind dagelijks een portie fruit eet en kies voornamelijk voor bosbessen, bramen, aardbeien, frambozen, sinaasappels en kersen. Daarnaast horen ook groenten dagelijks op het menu omdat ze zeer veel mineralen en vitaminen bevatten. Eet je kind niet graag groenten? Maak er dan soep van, zeker tijdens de koude wintermaanden zal dat smaken!

  1. Bescherm de darmflora

Een gezonde darmflora is de basis van een goed immuunsysteem, zeker bij baby’s en kleine kinderen. Door schadelijke stoffen af te breken die de darm niet verteert, beschermt het hen niet alleen tegen slechte bacteriën, maar ook tegen kolieken, maag- en darmklachten en het ontwikkelen van allergieën of intolerantie zoals voor lactose. Als de darmflora van je baby of kind uit balans is, krijgen bacteriën, schimmels en parasieten de kans om zich te vermenigvuldigen en zo ziektes te doen onstaan. Daarnaast zorgt een gezonde darmflora voor de productie van vitamines.

Om de darmflora van je kind te ondersteunen, kan je probiotica toedienen, zoals Bactecal D Liquid dat maar liefst 18 miljard gezonde bacteriën en 50 procent van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine D per dosis bevat. Je kan het puur geven of je mengt de vloeistof met appelsiensmaak simpelweg met koud water of melk en geeft het aan je kindje. Meng het niet met warme vloeistoffen.

  1. Zorg dat je kind genoeg drinkt

Ons lichaam heeft voldoende vocht nodig om ervoor te zorgen dat de slijmvliezen niet uitdrogen. Zij vormen namelijk een eerste barrière tegen virussen. Zorg er dus voor dat je kind voldoende water drinkt.

  1. Ga naar buiten

Voor een sterk immuunsysteem hebben we ook genoeg vitamine D nodig. Dat halen we in de eerste plaats uit zonlicht, maar ook uit vette vis en plantaardige vetten. Tijdens de wintermaanden of bij pasgeboren baby’s kan dat een probleem zijn, want dan is blootstelling aan zonlicht niet vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk om ook in de herfst en de winter naar buiten te gaan om te wandelen of te spelen. Er bestaat geen slecht weer, enkel slechte kledij! Daarnaast kan je ook extra vitamine D opnemen via Bactecal D Liquid. Eenmaal geopend, sluit je de dop steeds goed af en bewaar je het flesje op een droge plek bij kamertemperatuur. Zo blijft het nog zeker 3 maanden goed, genoeg dus om de winter door te komen!

  1. Stop je kind tijdig in bed

We hoeven er vast geen tekeningetje bij te maken dat je kind genoeg slaap nodig heeft om sterk te staan tegen virussen en andere ziektekiemen? Zorg voor een goede nachtrust, bij voorkeur in een koele en donkere kamer.

Boost het immuunsysteem van je kindje met behulp van Bactecal D Liquid, een makkelijk toe te dienen vloeistof geschikt voor het hele gezin, ook voor zwanger vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

In samenwerking met Astel Medica