favorieten
Alles over de bevalling

Wat te zeggen tegen een vrouw die gaat bevallen? 10 Positieve zinnen


Geschreven op 02/01/2024 door Eloïse Dohmen, Schrijfster en sofroloog
Gewijzigd op 02/01/2024

Bevallen is een uniek moment dat je pas echt begrijpt als je het hebt meegemaakt. Er zijn zeker spijtige zinnen die je niet moet zeggen, maar er zijn ook magische woorden, positieve affirmaties die ongelooflijk helpen om zelfvertrouwen te krijgen en de voortgang van de bevalling bevorderen. Hier zijn er een paar die je volop kunt gebruiken om de moeder aan te moedigen!

Hoe een moeder aanmoedigen tijdens de zwangerschap?

1. Heb vertrouwen in jezelf, je lichaam is in staat dit te doen

De moeder heeft tijdens de bevalling aanmoediging nodig. Dit zal haar helpen zich zelfverzekerd te voelen. Het is heel normaal dat ze twijfelt, vooral tijdens de fase van wanhoop die kan optreden.

2. Ik ben trots op je

Deze paar kleine woorden zullen het vertrouwen van je dierbare herstellen, ze werkt hard om jullie baby geboren te laten worden!

3. Je bent ongelooflijk sterk en moedig!

Een zin om zeker te zeggen, vooral als het gaat om een natuurlijke bevalling. De pijn kan het lichaam, maar ook de geest overweldigen en de toekomstige moeder doen wankelen. Haar eraan herinneren dat ze de kracht heeft om te bevallen, zal haar helpen het vol te houden tot het einde.

Positieve affirmaties tijdens de bevalling

4. We vormen een team: mama, papa en baby, samen gaan we dit doen

Tijdens de bevalling is het niet alleen de moeder die werkt, maar ook de baby en de partner die dit kleine wereldje begeleidt. Herinner de moeder eraan dat ze niet alleen is, moedig haar en jullie baby aan, die ook hard werkt voor deze geboorte.

5. Ga door, je doet het heel goed

Een bevallende moeder kan het gevoel hebben dat ze niet erg effectief is, vooral bij het persen: vertel haar hoe goed ze het doet!

6. Elke wee helpt onze baby geboren te worden!

Soms kan een bevalling lang duren en lijkt het eindeloos voor de aanstaande moeder. Help haar mentaal overeind te blijven en vertel haar dat al deze pijn niet tevergeefs is. Aan het einde wacht die langverwachte baby!

Welke positieve gedachten delen met een vrouw die gaat bevallen?

7. Ik ben er voor je

Zelfs als je niet weet hoe je kunt helpen, zal deze zin veel betekenen voor de aanstaande moeder.

8. Adem goed en vecht niet tegen de wee, begeleid het

Geconcentreerd op de weeën en het werk, kan je dierbare het basisprincipe vergeten: goed ademen en niet verkrampt raken. Door door haar buik te ademen, zal het haar helpen de weeën te beheersen en de pijn beter te verdragen.

9. Je mag mijn hand knijpen als je pijn hebt

Dit zal haar helpen de pijn te beheersen door te uiten wat ze voelt.

10. Ik hou van je

Omdat jullie samen dit kind hebben gemaakt, zijn deze magische en zachte woorden van groot belang op dit cruciale moment in jullie leven als koppel.

Veel geluk met jullie ontmoeting met jullie baby!

FAQ

Naarmate de bevalling nadert, kunnen je woorden van steun en aanmoediging een groot verschil maken. Je kunt de aanstaande moeder herinneren aan de innerlijke kracht die ze bezit met een ontroerend bericht, een inspirerende quote of eenvoudige troostende woorden!

Je kunt haar feliciteren door haar een bericht vol vreugde en tederheid te sturen. Jouw welwillendheid en warme wensen zullen een bron van troost en geluk zijn in deze uitzonderlijke periode