Geslacht :

Geslacht :
(Jongen)

Betekenis van voornaam:

Lachen (Hebreeuws)

 

Karakter: Isaac heeft een aangeboren gevoel voor familie, zijn eerste bron van evenwicht. Hij is zeer waakzaam voor zijn naaste omgeving. Zeer gericht op ethiek en principes, maakt zijn onverzettelijkheid hem tot een gerespecteerd persoon. Een veeleisende, perfectionistische werker, hij doet er alles aan om zijn doelen te bereiken, ongeacht de uren. Om een vrouw te verleiden, weet hij romantisch en inventief te zijn. Hij zal aangetrokken worden tot beroepen die zich bezighouden met anderen of hulp bieden: arts, advocaat, hoofd van een NGO... Als ouder van een kleine Isaac, heb je altijd een kleine jongen in huis die klaar staat om te helpen: koken, klussen, Isaac is altijd beschikbaar!

 

 

Geschiedenis: Toen God besloot Abraham te testen, was Isaac, de zoon van Sarah en Abraham, bijna gestorven; het was het goddelijke gebaar dat op het laatste moment het mes van Abraham tegenhield. Isaac kon dus leven, trouwde met zijn nicht Rebekka en kreeg twee zonen, Jakob en Esau. Als voorouder van Jezus wordt Isaac gevierd rond Kerstmis. Zeven heiligen en zaligen dragen de naam Isaac, die nog steeds wijdverspreid is in de Joodse en protestantse wereld. In karakter blijkt Isaac een spontane mysticus te zijn; zeer innerlijk, hyper-intuïtief, is hij een beschouwer die dingen ziet en voelt in fenomenen, en die niet aarzelt om naar het onbekende af te dwalen. Vrijwillig, actief, lijkt hij zich echter meer door subtiliteit te laten leiden dan door strikte logica, en natuurlijk begeleidt en slaagt deze eigenschap hem.

 

 

Astro: Boogschutter

 

 

Geluksgetal: 6

 

 

Kleur: Rood

 

 

Afgeleide voornamen:

Isaak Isaaq Isaiah Isaaq Isaiah Isak Isaia Isaak

Andere voornamen die beginnen met de letter I

Isa Isaak Isaaq Isaia Isaiah Isaïah Isak Isao Ismaïl Ismael Issa Isidore Ismail Islem Ishaq

Bekende personen:

natuurkundige Isaac Newton; violist Isaac Stern; Israëlische politici Yitzhak Rabin en Yitzhak Shamir; voormalig president van de VS Ike Eisenhower; de Amerikaanse schrijver Isaac Basheirs Singer.