Les prénoms orientaux
favorieten
Voornamen op herkomst

De Oosterse Voornamen


Geschreven op 09/02/2023 door Coline Picard, Cheffe de projets social media, partenariat et monétisation

Toekomstige ouders, zijn jullie op zoek naar DE naam voor jullie toekomstige dochtertje of zoontje? Of je nu kiest voor een unieke, bijzondere, originele of klassieke naam, het is een belangrijke keuze, want je baby zal deze naam zijn hele leven dragen! Waarom niet kiezen voor een naam van oosterse of Arabische oorsprong? Deze namen roepen associaties op met de duizend-en-een nacht, maar ook met eeuwenoude verhalen die door de eeuwen heen zijn overgeleverd. Namen van islamitische profeten, die verwijzen naar de islam, prinsessen, of namen geïnspireerd door de Arabische taal, met een specifieke betekenis... Het is de hele pracht van de oosterse wereld die deze namen in de schijnwerpers zet!

Laat je betoveren door de mooiste opkomende oosterse namen in Frankrijk, voor meisjes en jongens:

  • Mehdi: afkomstig uit het Arabisch, betekent "de door God verlichte gids". Deze mannelijke naam roept het licht op in de islam.
  • Jasmine: afgeleid van het Perzische woord "yâsimîn", is het een bloemige naam die de betoverende geur van jasmijn oproept! We vinden deze naam terug in de Disney-animatiefilm "Aladdin" met de beroemde prinses Jasmine, zacht, vrijgevig en moedig.
  • Sofiane: een veelvoorkomende naam in de Maghreb en in Frankrijk, verscheen op de geboorteregisters in Frankrijk aan het eind van de jaren 1960. Het komt van het Arabische woord "sufyân", wat kan worden vertaald als "degene die snel loopt", maar ook als "puur" of "toegewijd".
  • Nawel: een vrouwelijke naam synoniem met geluk, het betekent "de gave, de gunst, het geschenk".
  • Amine: het is een nobele naam die komt van het Arabische "amin", wat "betrouwbaar" betekent. Het wordt vaak gegeven in Arabische landen.
  • Soraya: een glinsterende en zeldzame naam van Marokkaanse oorsprong, wat "sterrenconstellatie" betekent; "schoonheid van de sterren" in het Arabisch. Het roept feest, geluk en delen op.

De betekenis van oosterse jongens- of meisjesnamen komt soms voort uit de islamitische religie. Het kiezen van een Arabische of oosterse naam kan een mooie manier zijn om de familiecultuur aan je kind door te geven. Namen die het licht, het paradijs, de hoop, de wijsheid, de schoonheid, de natuur of zelfs de zachtheid van de wereld betekenen...

Zonder verder oponthoud delen we onze selectie van de mooiste vrouwelijke en mannelijke namen rechtstreeks uit het Oosten, die je zullen meenemen naar het land van wonderen!