30 sa un sacré boxeur1
favorieten
Zwangerschapspijn en pijn

Een kleine bokskampioen


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Waarom heeft mijn buik toch zo’n vreemde vorm? En wat is die bult hier, een voetje, een elleboog, een handje? Je zou kunnen zeggen dat je baby meer plaats inneemt!

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Bokskampioen?

Je baby is geen schuchter wezentje meer, je mag wel zeggen dat hij een goede rechter en een geweldige backhand heeft! Het is anders wel heerlijk om hem zo aanwezig te voelen, de indruk te hebben dat je hem al kan liefkozen en dat te kunnen delen met anderen. Je hebt nu echt het gevoel dat je met hem kunt communiceren. Je hand op je buik en hop, hij gaat eronder liggen. Hij herkent je stem, die van de papa en misschien zelfs die van je andere kinderen. Praat met hem, ook al vinden anderen het misschien een beetje raar dat je tegen je buik spreekt, wij kunnen je verzekeren dat hij naar je luistert! Nu je baby goed beweegt, kan je gaan letten op zijn activiteit. Het is een teken dat alles goed gaat.

Tekenen waar je op moet letten

Je bent nu 6,5 maanden zwanger, je wordt zwaarder en vermoeider. Draag zorg voor jezelf. Je baby is wel al behoorlijk gegroeid, maar nog niet groot genoeg om geboren te worden. Leer de symptomen kennen die kunnen wijzen op een gezondheidsprobleem voor jezelf of voor de baby, zonder paranoïde te worden. Je baby beweegt sinds enkele uren minder of meer, rep je naar de kraamkliniek. Het is vaak vals alarm, omdat de kleine luierik ons een poets wil bakken, maar een echografie en een monitoring zullen iedereen gerust stellen. Heb je weeën, koorts, hoofdpijn of een opgezwollen gezicht, wacht dan niet en ga meteen op consultatie. De mensen in de kraamkliniek zullen je nooit verwijten dat je voor niks bent gekomen, dus wees niet bang om beroep op hen te doen.