Que
favorieten
Wat te eten tijdens de zwangerschap?

Wat mag je drinken?


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Drink voor twee! Infecties aan de urinewegen komen vaak voor bij zwangere vrouwen. Je voorkomt ze door elke dag minstens 1,5 liter water te drinken.

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Water

Wees voorzichtig met kraantjeswater. De smaak en kwaliteit ervan kunnen verschillen van de ene streek tot de andere. Bevat het water veel nitraten, dan is het af te raden als je zwanger bent. Drink liever mineraalwater uit flessen dat weinig zout bevat. Bruiswater doet je honger krijgen en blaast je maag op zodat je meer gaat eten. Te vermijden dus, vooral als je je al opgeblazen voelt!

Koffie, thee en aftreksels

Koffie en thee zijn pepmiddelen, maak er dus geen misbruik van. Vervang ze liever door cafeïnevrije koffie en dranken op basis van cichorei. Bepaalde kruidendranken zijn aangeraden omwille van hun ontspannende en bloedzuiverende werking.

Melk

Drink minstens een halve liter melk per dag. Hou je niet van melk, vervang ze dan door gelijkwaardige producten zoals drinkyoghurt en plattekaas. Opgelet: eet geen rauwe melkproducten.

Andere dranken

Groentebouillons en soepen zijn rijk aan minerale zouten. Drink ook regelmatig groentesappen: ze bevatten de nodige vitaminen. Hoewel rijk aan vitamines beperk je fruitsap best tot één glaasje per dag. Water als dorstlesser blijft de beste keuze!