que craint votre bébé
favorieten
Zwangerschapsdieet

Wat heeft je baby te vrezen?


Geschreven op 12/08/2022 door Family Service,
Gewijzigd op 12/08/2022

Je komt nu in contact met heel wat mensen uit de gezondheidszorg die je kunnen helpen. Aarzel niet om er met hen te praten om zo de komst van je baby in de best mogelijke omstandigheden voor te bereiden.

Inhoud

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Roken:

Sigaretten/cannabis roken koolstofmonoxide (CO) in tabaksrook en nog meer in cannabisrook is bijzonder gevaarlijk voor je kindje: het beperkt gedurende korte of langere tijd de zuurstoftoevoer, wat ongunstig is voor de ontwikkeling van de hersenen. De graad van intoxicatie is niet afhankelijk van het aantal sigaretten of joints dat je rookt, wel van de manier waarop je rookt of met rook in aanraking komt. 

Alcohol: 

Ben je zwanger, dan is dit een unieke gelegenheid om hulp en begeleiding te vragen en volledig te kappen met alcohol of tabak. Verjaardagen, een avondje stappen met vrienden, misschien zelfs een babyborrel... Het zijn allemaal gelegenheden om ‘een glaasje te drinken’. Maar wanneer je zwanger bent, is dat echt uit den boze. Alcohol is de meest giftige stof voor de ontwikkeling van je baby. Het verstoort de aanleg van verbindingen in het zenuwstelsel, wat kan leiden tot verschillende fysieke en mentale handicaps, met in het ergste geval het FAS of Foetaal Alcohol Syndroom. Het zenuwstelsel van je baby ontwikkelt zich vooral in het begin van je zwangerschap. Daarom kan een tijdelijke maar hoge consumptie in die periode (een avondje volstaat) even dramatische gevolgen hebben als een beperkte maar regelmatige consumptie.