12 originele manieren om je zwangerschap aan te kondigen


Geschreven op 12/08/2022 door Emily Van Campenhout, Content Manager
Gewijzigd op 12/08/2022

Eindelijk is het zover! Er verschenen twee streepjes op je zwangerschapstest en de bloedafname bevestigt dat je zwanger bent: gefeliciteerd! Maar hoe kondig je het aan?

Je kan haast niet wachten om het goede nieuws aan je partner of aan je familie te vertellen, maar je wil het wel graag op een originele manier aanpakken.

Wij gingen voor jou op zoek naar inspiratie. Je vindt hier vast wel iets dat je aanspreekt.

 1. Een kaartje

Wil je het graag eenvoudig houden, maar toch voor het verrassingseffect gaan, dan kan je kiezen voor een kaartje. Zet er bijvoorbeeld een leuke, originele tekst op. “Verrassing, oma! Tot over enkele maanden!” of “De beste papa’s worden de beste opa’s” of “Dag papa! Mama heeft me verteld dat jij een superpapa wordt! Ik kan al niet wachten om je te ontmoeten.” 

 1. Een gepersonaliseerde romper

Een tof idee dat iedereen onmiddellijk begrijpt en dat de baby later misschien nog kan aandoen: een gepersonaliseerde romper. Als je er eentje aan de toekomstige grootouders geeft, hebben ze meteen een reserverompertje bij hen thuis. Handig wanneer ze op je baby passen.

 1. Een gepersonaliseerde fles wijn of champagne

Als de persoon aan wie je de aankondiging richt, graag al eens een glaasje drinkt, wat is er dan beter dan een fles die speciaal aan de gelegenheid is aangepast? Het voordeel is dat de fles misschien op jullie gezondheid geopend wordt om het goede nieuws te vieren.

 1. Een ingekaderde echografie

Een aandenken dat mensen graag bijhouden: een mooie gepersonaliseerde kader met een echografie en een boodschap om de komst van de baby aan te kondigen. Het krijgt vast en zeker een mooi plekje in de leefruimte.

 1. Een verrassingsdoos

Stop enkele voorwerpen in een leuke doos voor een echt verrassingseffect. Denk daarbij aan een echografie, een fopspeen, een romper, een knuffel, een kaartje, een rammelaar, schoentjes, een flesje, ...

 1. Een taart of koekjes

Een boodschap op koekjes, op een taart of verwerkt in chocolade doet het altijd goed. De smakelijke aankondiging zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

 1. Een fotocollage

Met foto’s, of met kunst in het algemeen, zijn de mogelijkheden eindeloos om de boodschap origineel over te brengen. Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Laat je creativiteit dus maar de vrije loop!

 1. Een verrassend spel

Verberg je aankondiging in een spel of in een raadsel. Je familie zal het ongetwijfeld niet verwachten. De stippen verbinden, een boodschap ontcijferen, een kruiswoordpuzzel, ... De oplossing van het raadsel wordt een echte verrassing.

 1. Een puzzel

Geef puzzelstukjes cadeau. Door de puzzel te leggen, zal er stukje bij beetje een onverwachte aankondiging tevoorschijn komen. Je kan de puzzel ook volledig personaliseren, met een foto bijvoorbeeld.

 1. Een magische mok

Een ander origineel idee: beeld je in dat je koffie of thee schenkt aan je partner, je mama of papa en zodra de kop leeg is, verschijnt er een boodschap op de bodem. Er bestaan ook mokken waarop een tekst verschijnt zodra je er een warme drank in giet.

 1. Een kerstbal

Wil je je zwangerschap aankondigen tijdens de feestdagen? Dan kan je je cadeau gewoon onder kerstboom leggen. En waarom dan niet kiezen voor een gepersonaliseerde kerstbal? Zo kan de ontvanger zijn of haar kerstboom ermee versieren en misschien zelfs elk jaar er weer in hangen.

 1. Een kraskaart

Geef kraskaarten cadeau! Waag je kans en win ... de aankondiging van een schattige baby. Een geschenk dat natuurlijk onbetaalbaar is in de ogen van de toekomstige papa of de toekomstige grootouders.