Baking 540x407_0
favorieten
Babyvoeding maand per maand

Hoe stimuleer je de interesse van je kind in gezonde voeding?


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Vanaf de leeftijd van 10 maanden kan je je baby beginnen stimuleren om alles van jullie gezonde maaltijden mee te beginnen proeven.

Experimenteren met smaken

Zeer jonge baby\'s hebben heel wat smaakpapillen en zijn daardoor gevoelig aan sterke smaken. Dat is meteen ook de reden waarom ze een voorkeur hebben voor zoete en fruitige smaken. Wil je je baby ook eens laten wennen aan het eten van groenten? Ga dan voor zoet smakende exemplaren en probeer ze te serveren als \'tussendoortje\' tussen de gerechten waar je baby van houdt.

Ook als je baby wat groter wordt, kun je blijven variëren met het voedsel en de smaken. Ben je bijvoorbeeld tomaten aan het snijden voor een salade? Laat hem of haar dan een stukje proeven. Het blijven aanbieden van groenten is de toverformule tot succes. Dwingen helpt niet. Met een beetje geduld krijg je gegarandeerd veel betere resultaten. Wees dus niet verbaasd als je baby zijn/ haar eten uitspuwt. Het kost die kleintjes wel wat tijd om te wennen aan verschillende smaken. Lukt het na verloop van tijd nog steeds niet? Verwerk de groenten dan in een pizza of een heerlijk soepje.

Samen koken

Vanaf een jaar of 4 kan je je kinderen stimuleren om mee te helpen in de keuken. Jongere kinderen kunnen toast maken, hardgekookte eitjes schillen of fruit en groenten wassen. Oudere kinderen kunnen dan weer wortelen raspen, puree maken, ingrediënten afwegen of groenten snijden met een geschikt mes. Dit is bovendien een geweldige kans om ze veilige snijtechnieken te leren, zoals het vouwen van de vingers in een klauwgreep rond de groente. Kies ook voor een geschikt mes, bijvoorbeeld van Le Petit Chef. Op deze manier leert je kind hoe het hygiënisch kan koken met verse ingrediënten.

Wat eten we vanavond? 

Is je kind 8 jaar of ouder? Dan kan hij of zij interesse in recepten beginnen te tonen. "Wat gaan we vanavond eten?" kan zo een vraag worden die jullie samen, spelenderwijs beantwoorden. HelloFresh heeft hiervoor bijvoorbeeld een tool. In een paar klikken vinden jullie zo een heerlijk recept naar keuze! Zo leer je je kind van jongs af aan de slag gaan met gezonde voeding!