Bebe en vacances 1
favorieten
Reizen met een baby

Vakantie met je baby: wat kan je doen?


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Eindelijk is het zo ver: vakantie! 24/7 genieten met je kleine schat! Maar ... zowel thuis als op reis zal je kindje geëntertaind moeten worden! Wat je dan best met je baby doet? Ontdek hier een paar ideeën om je kindje bezig te houden!

Vakantie met je baby : waterspelletjes!

Er is, voor je baby, weinig vervelender dan extreme hitte. En daarop is maar één goede reactie: water! Spelen met water houdt kinderen niet alleen bezig, ze koelen er ook door af. Waarom zet je dus geen klein kinderbadje in je tuin? Of een watermolen of -tafel? Er valt heel wat leuks te ontdekken. Vermijd tijdens het spelen de zon en hou je baby continu in de gaten, zelfs wanneer hij/ zij maar in een bodempje water speelt!

Je baby entertainen tijdens de vakantie? Trek naar het zwembad!

Je kan ook met je baby naar het zwembad gaan. Is het de eerste keer? Plan dan een korte sessie om hem/haar vertrouwd te maken met het water. Eens je baby rustig is, zijn jullie gelanceerd! Er zijn heel wat leuke zwembandjes op de markt en er zijn zelfs draagdoeken die je in het water kan gebruiken! Dat zal je baby geruststellen, zo dicht bij jou: ideaal om te beginnen! Neem ook een goede douche na het zwemmen: verwijder alle chloorrestjes, droog je baby goed af en smeer het lichaam van je baby in met wat crème tegen een droge huid.

Geniet met je baby van het strand tijdens je vakantie

Het strand is de uitgelezen plaats om even uit te waaien en pret te maken met je baby!  Onvergetelijke momenten gegarandeerd, vooral als het de eerste keer is dat je baby op het strand is. Kijk wel uit voor zand in de oogjes of de mond (sommige kinderen proeven graag) maar vooral voor de schadelijke effecten van de zon! Een hoedje, zonnebril, anti-UV T-shirt en zonnecrème factor 50 zijn een must! Vermijd ook de heetste uren van de dag, tussen 12 uur en 16 uur. Je kan ook voor- of nadien heerlijk plonsen en zandkastelen bouwen!

Vakantie met je baby: ga naar de bibliotheek of de spelotheek!

De perfecte oplossing als het te heet is, en dat is niet het enige voordeel van de bib of de spelotheek! Je laat er je peuter ook kennis maken met nieuwe dingen. Nieuwe boeken, nieuwe spelletjes, maar ook nieuwe vriendjes om mee te spelen! En intussen kan jij even praten met andere ouders: iedereen tevreden!

Een fietstochtje met je baby? Prima vakantie-idee !

Een fietstochtje? Daar zijn alle baby\'s gek op, net als op wandelen trouwens. Vanaf de leeftijd van 9 maanden zit je kindje veilig met een helmpje in een fietsstoeltje. Zo kan hij of zij de natuur eens vanuit een andere hoek kunnen ontdekken. Vergeet ook de zonnebril niet: zo vermijd je dat er insecten in de oogjes terechtkomen.

Laat je baby dieren ontdekken tijdens je vakantie

Kindjes zijn vaak gefascineerd door dieren. Voor hen zijn het ongelooflijke wezens, die totaal nieuw zijn en grappige geluiden maken! Trek eens naar een kinderboerderij: een leuke plaats om huis- en boerderijdieren te bekijken of zelfs aan te raken. Zoek het ook niet te ver: de kat van oma en opa of het paard aan de overkant van de straat zal je baby evengoed fascineren.

Vakantie? Pik met je baby een openlucht concert mee!

In de zomer worden buiten vaak kleine concerten georganiseerd: de perfecte gelegenheid om de oortjes van je kleine muziekliefhebber aan te scherpen. Blijf wel uit de buurt van de luidsprekers en gebruik eventueel een koptelefoon om de oren van je baby te beschermen.

Geniet in elk geval van een heerlijke vakantie met je kleine lieve schat!