Roze_doos_difrax_visual_article_540x407px
favorieten
Voorbereiding op de komst van de baby

Hoe kies ik het juiste tutje voor mijn baby?


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Met een tutje bevredigt je baby zijn zuigbehoefte zonder dat hij daarvoor moet drinken. Maar hoe kies je nu precies het beste tutje voor je baby? We zetten de belangrijkste zaken op een rijtje.

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

1- Kies een tutje aangepast aan de leeftijd van je kind

Er bestaan verschillende maten in tutjes, naargelang de leeftijd van je baby. Zo heb je fopspenen voor pasgeboren baby’s, kindjes vanaf 6 maanden en vanaf een jaar oud. Daarnaast bestaan er speciale tutjes voor premature baby’s, die lichter en kleiner zijn. Het zuiggedeelte van de fopspeen moet groot genoeg zijn en het schild mag niet mee in de mond van je baby passen. De nieuwste tutjes van Difrax zijn lichtgewicht en flexibel, wat ze heel geschikt maakt voor pasgeborenen tot 6 maanden.

2- Silicone versus rubber

Fopspenen worden uit silicone vervaardigd. Het voordeel van silicone tutjes zoals die van Difrax is dat ze erg stevig zijn en dus minder snel scheurtjes krijgen. Ook zijn er bij baby’s geen problemen met allergische reacties zoals bij rubber.

3- Fysiologische versus een dentalspeen

Wat vorm betreft, bestaan er twee soorten tutjes: met een fysiologische of een dentalspeen. Een fysiologische speen is bol- of kersvorming en doet aan een tepel denken. Daardoor is het herkenbaarder voor je baby. Een dentalspeen heeft een afgeplatte kant die tegen het gehemelte aanzit zo de tong- en kaakspieren stimuleer.

4- Met of zonder ring

Als je voor een tutje met een ring kiest, kan je het met een koordje vastmaken aan de kledij van je baby. Zo raak je het niet de hele tijd kwijt. Zorg wel altijd dat het koordje korter is dan 22 cm en hang het nooit om de hals van je baby om verstikking te vermijden. Gebruik om dezelfde reden ook geen koordje tijdens het slapen. De tutjes voor premature kindjes en baby\'s van 0 tot 6 maanden uit het gamma van Difrax hebben vooraan een gaatje om een koordje aan te bevestigen.

5- Kies de vorm van het schild

Het schild van een tutje is het deel dat niet in de mond van je baby gaat. De schildjes zijn vlindervormig. Het voordeel van een vlindervormig tutje zoals uit het gamma van Difrax, is dat het de neus vrijlaat waardoor die niet geïrriteerd raakt. Zo kan je baby altijd makkelijk ademen.

Bij de nieuwste tutjes van Difrax zijn het schildje en het zuiggedeelte uit hetzelfde materiaal en in één geheel gemaakt. Daardoor is de fopspeen nog makkelijker schoon te maken. Ook past het tutje zich aan aan de vorm van het gezicht zonder sporen na te laten op de huid.

6- Vervang het tutje regelmatig

Een tutje mag geen scheurtjes of bijtsporen vertonen. Kijk het dus regelmatig na en koop een nieuw zodra je merkt dat het beschadigd is. Sowieso koop je beter om de 6 weken een nieuw tutje.

De nieuwe Difrax Fopspenen Natural Siliconen zijn ideaal voor je pasgeboren kindje. De lichtgewicht silicone tutjes passen zich perfect aan aan de vorm van het gezichtje van je baby voor extra comfort en zijn voorzien van een handig gaatje om een koordje aan te hangen. Ontdek ze nu!