Henwmlc_web006_ca_intro_540x40
favorieten
Babyverzorging

Babyverzorging do’s en don’ts


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022 Artikel geschreven in samenwerking met: Le Chat

Een goede huidverzorging is belangrijk op elke leeftijd, en zeker voor de allerkleinsten, ontdek enkele tips van Le Chat!

Inhoud

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen-, vertel ons waar u staat-

Een volle luier, zweten, voedselrestjes, speeksel of een snotneus kunnen irritaties veroorzaken en de huid extra gevoelig en zelfs pijnlijk maken. Voorkomen is beter dan genezen: de beste preventie is een gezonde dagelijkse hygiëne.

DO

  • Was de billetjes en de huidplooien van de baby altijd goed. Doe hem zo snel mogelijk een schone luier om, want urine en stoelgang kunnen de huid snel irriteren. Gebruik bij voorkeur katoenen ondergoed. Ontdek hier de tips van Le Chat voor hoe je de kleertjes van je baby zo wast dat ze comfortabel en zacht blijven.
  • Was je baby elke dag van kop tot teen en gebruik uitsluitend producten die aangepast zijn aan de gevoelige babyhuid.
  • Voor grotere kinderen mag je producten gebruiken die minder specifiek voor baby’s bedoeld zijn, maar altijd met een neutrale pH-waarde zoals de producten van Le Chat.
  • Was de handen van je kindje meermaals per dag, en altijd met zachte producten zoals de producten van Le Chat. Maak ook de nagels altijd goed schoon en hou ze kort.
  • Leer je kind dat het belangrijk is – en aangenaam – om propere kleren aan te trekken als ze vuil worden en om elke dag schoon ondergoed aan te trekken. Vuile kleren ruiken niet fris en kunnen huidirritaties veroorzaken. Om de kleren van je kleintje proper te houden, kan je Le Chat Baby gebruiken, dat speciaal ontwikkeld is om de moeilijke vlekken die baby’s maken te verwijderen en ook hun gevoelige huid te beschermen.

DON’T

  • Gebruik geen gewone zeep of shampoo voor de verzorging van je baby, ook al vind je het parfum heerlijk. De hoge pH-waarde is te agressief voor kwetsbare babyhuidjes. Geef de voorkeur aan pH-neutrale producten zoals de producten van Le Chat.
  • Gebruik geen badschuim, dat is meestal te agressief voor de babyhuid.
  • Vermijd lang in bad gaan. Vijf tot tien minuten is voldoende, om de babyhuid niet te verzwakken. Wrijf je baby na het bad niet droog met de handdoek, maar dep hem zachtjes droog.
  • Gebruik geen standaard wasmiddel om de kleren, de lakens en het wasgoed van je baby te wassen. Dat zou zijn huid kunnen irriteren. Gebruik een wasmiddel voor de gevoelige huid zoals het wasmiddel van Le Chat. Het beschermt de kwetsbare babyhuid maar maakt het wasgoed nog altijd zeer doeltreffend proper. Twijfel je nog over welk materiaal te kiezen voor de lakens van je baby? Le Chat helpt je verder.