Website_kleinbeeld (6)
favorieten
Voorbereiding op de bevalling

Je voorbereiden op de grote dag


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Je zou kunnen zeggen dat je de laatste rechte lijn hebt aangevat!

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Hoewel het einde van de zwangerschap vermoeiend is en gepaard gaat met veel ongemakken, moet je positief trachten te blijven en genieten! Je zult misschien nooit nog een zwangerschap meemaken, dus streel je buik en geniet van het kleine wezentje dat erin leeft. Ooit zal je er vol nostalgie aan terugdenken!

Je voorbereiden op de grote dag van de bevalling

Dit is het moment om met je vroedvrouw je laatste angsten te bespreken, om je geboorteplan uit de doeken te doen, als je er een hebt uitgewerkt, en om de ultieme vragen te stellen die al lang op je lippen branden. Bespreek de bevalling ook met je partner, hoe hij of zij zich voelt, hoe jij je voelt, of jullie ongerust zijn over de invloed die de geboorte zal hebben op jullie relatie? Bereid de terugkeer naar jullie woning samen voor: plan een grote schoonmaakbeurt, doe boodschappen om de diepvries te vullen. Maak een lijstje van wat je partner thuis moet doen terwijl jij in de kraamkliniek ligt, zodat je terugkeer voor jullie beiden zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk is. Als je al kinderen hebt, plan dan een oppas voor wanneer je moet bevallen en leg hen uit wie voor hen zal zorgen en tot wanneer. Op die manier is iedereen goed voorbereid en zen wanneer de grote dag aanbreekt.

Blijf je ademhalings- en relaxatieoefeningen thuis doen, tot op de dag van de bevalling!

Bereid je bilnaad voor

De bilnaad lijdt een beetje onder het gewicht van de baby tijdens de zwangerschap. Het wordt tijd om zijn elasticiteit te verbeteren voor de zwangerschap, om de doorgang van het hoofdje te vergemakkelijken en om een insnijding of scheurwonde zo veel mogelijk te vermijden. Oefen iedere dag door je billen samen te knijpen en vervolgens weer los te laten, zoals wanneer je je plas moet ophouden. Vraag je vroedvrouw om oefeningen waarbij het ademen en het samentrekken van de bilnaad wordt gecombineerd. Daarna kan je ze thuis zelf doen. Je kan je bilnaad ook inmasseren met een specifieke olie die het weefsel voorbereidt en versoepelt.

Bereid je bekken voor

Tijdens deze laatste weken is het aangewezen oefeningen te doen om je bekken te versoepelen zodat het bij de bevalling gemakkelijker opengaat om de baby door te laten. Ga in kleermakerszit met je rug recht tegen de muur zitten en met je voeten plat op de grond. Doe je knieën nu langzaam uit elkaar om je bekken te openen. Herhaal deze oefeningen iedere dag en je zal in topvorm zijn voor de grote marathon van de bevalling!