favorieten
Onvruchtbaarheid of steriliteit?

Maak kennis met Babette


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

De missie van "De Roze Doos" is kersverse ouders te informeren en te ondersteunen tijdens dat belangrijke moment van zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en nog zoveel meer. Want niet alles verloopt altijd zoals verwacht. Babette helpt het taboe te doorbreken en begeleid onder andere de verwerking.

Weg met het taboe

Je hebt als koppel een kinderwens, maar dan blijkt het zwanger worden niet echt vanzelf te gaan. Is er dan enkel een dokter waarbij je terecht kan? Vaak durft men er niet over spreken en voelt men zich alleen met dit probleem. Daarom is het uiterst belangrijk om dit taboe te doorbreken! Want je bent helemaal niet alleen. Heel wat koppels kampen met fertiliteitsproblemen.

Het doel van "De Roze Doos" is dan ook om zoveel mogelijk te informeren  tijdens deze periode. Daarom omringen wij ons met experten zoals Babette.

Wie is Babette?

Babette is een consulente uit Antwerpen die mensen met fertiliteitsproblemen begeleidt. Als ervaringsdeskundige (3 kinderen na 7 zwangerschappen), perinataal verliesconsulent en kinderwensconsulent biedt ze ondersteuning na slechts nieuws, angst en onzekerheid vanaf de zwangerschapswens. Daarbij hoort dus niet enkel de begeleiding bij fertiliteitsproblemen, maar ook bij zwangerschapsverlies, de zwangerschap zelf en de postnatale periode. Hier komen heel wat gevoelens en angsten bij kijken. Dan is Babette er.

“Wanneer een kinderwens, zwangerschap of bevalling niet loopt zoals verwacht, gaat er veel aandacht naar het medische aspect. Ik merk een groot gemis aan een professionele, psychologische en empathische ondersteuning in deze thema’s. Dat is wat ik kan bieden.”

 

Niet alleen

In "De Roze Doos" zit een foldertje van Babette. Elk item in "De Roze Doos" is zorgvuldig geselecteerd om te informeren, maar ook om te ondersteunen. We vinden het belangrijk om open te zijn als er zaken niet verlopen zoals verwacht. Daarom Babette. En andere consulenten.

Babette staat bij wanneer een kinderwens moeilijk of niet vervuld geraakt, maar ook tijdens het fertiliteitstraject zelf. Er is geen enkele reden tot schaamte, want het komt veel vaker voor dan men denkt. Iedereen verwerkt dit op zijn manier, maar misschien lukt dat niet alleen.

Bij elke vorm van zwangerschapsverlies (miskraam, abortus, buitenbaarmoederlijke of mola zwangerschap, stilgeboorte) kan bij Babette de nodige ondersteuning gevonden worden. Ongeacht het moment waarop het zwangerschapsverlies plaatsvindt, zijn er te verwerken emoties.

Maar ook een zwangerschap- na zwangerschapsverlies is een zware last om alleen of als koppel te dragen.

Loopt een (volgende) zwangerschap wel vlot, dan zijn er nog steeds vaak emotionele of mentale moeilijkheden. De angst dat het opnieuw fout zou lopen. Dan is Babette er om hierover te geraken en te helpen genieten van de huidige zwangerschap. Ze helpt om opnieuw positief de zwangerschap te beleven.

Blijkt die roze wolk nadien waar iedereen het altijd over heeft helemaal zo roos niet te zijn? Doorbreek het taboe, want het gebeurt echt wel vaker! De ganse zwangerschap, de bevalling, het plots mama worden, heeft een enorme impact. Het is daarom helemaal niet vreemd dat dit wat te veel ineens wordt. Een consulente die hierbij begeleidt kan dan echt welkom zijn.

De begeleiding van Babette gaat nog verder. Het verlies van een kindje kort na de geboorte is hard om dragen. Dan is Babette de ruggensteun tijdens het rouwproces.

Samengevat is Babette de persoon en expert die er is bij alles rond de kinderwens, voor en na en bij nog zoveel meer. Ze begeleidt, brengt steun en doorbreekt vooral het taboe! Langzaam maar zeker ebt het taboe weg.

Het verhaal van Tiny, Kim en Kathleen,

Om verder het taboe te doorbreken en mee te geven dat niet alles altijd zo vlot loopt, brengen wij de getuigenissen van Sanou, Kim en Siel. Zij vertellen moedige verhalen over vruchtbaarheid, zwanger worden, … 

Heb je nood aan hulp van Babette of wens je meer informatie over haar bijstand:

www.consulentebabette.be
0499/196.159
Coebergerstraat 11
2018 Antwerpen