Les 10 choses a ne plus faire enceinte 1
favorieten
Zwangerschapspijn en pijn

10 dingen die je niet meer kan tijdens je zwangerschap


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Tijdens je zwangerschap zijn er een aantal zaken die helaas niet meer lukken. Eerst en vooral wordt je mobiliteit danig beperkt. Je geraakt niet meer uit de zetel en rolt je bed in en uit. Om nog maar te zwijgen van je voeten, die een hele tijd uit zicht verwijnen. En helaas blijft het daar niet bij … Hieronder geven we je een lijstje van alles wat nu even niet meer kan.

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

1. Je bikinilijn waxen

Tijdens het derde trimester van je zwangerschap gaat het met je bikinilijn zoals met je voeten: je weet niet meer hoe ze eruit ziet. Berg die ontharingscrème, wax of scheermesje even op, je neemt namelijk heel wat risico’s door je hier blind aan te wagen!

2. De nagels van je voeten lakken

Hier stellen zich twee problemen, je onbereikbare benen en de verschrikkelijke geur van je nagellak. Je begrijpt het: begin er niet aan. Als je toch graag een kleurtje op je teennagels wilt, kan je altijd aan je partner of een vriendin vragen om je een pedicure te geven. 

3. Shoppen

Een tegenvaller als shoppen je hobby was voor je zwangerschap. Twee uur slenteren om een broek te passen die drie maten groter is dan gewoonlijk? Bespaar je de moeite. Gelukkig kan je online shoppen!

4. Alcohol drinken

Geniet jij normaal met volle teugen van een welverdiend aperitief of toast je graag op leuk nieuws? Dan is jouw zwangerschap ook een beetje een detox. Die rosé bij een zomerbarbecue of dat glaasje champagne met Kerstmis schrijf je nu helaas even … op je buik. Toch nood om mee te klinken? Creëer dan de illusie met een vleugje grenadine, een glaasje Kidibul of geniet van een heerlijke mocktail.

5. Sushi eten

Eveneens een no-go de komende negen maanden. Bestel de vegetarische versie of ontdek eens een andere Japanse lekkernij!

6. Slapen op je buik

Er zit daar iets in de weg! Slapen met een positioneringskussen kan eventueel helpen.

7. Aan zelfmedicatie doen

Medicatie nemen zonder doktersadvies doe je beter niet! Overleg steeds met je dokter wanneer je iets wilt nemen tegen pijntjes en ongemakken.

8. Leven aan 100%

Zwanger zijn is geen ziekte. Anderzijds riskeer je wel ziek te worden door je vermoeidheid te negeren. Schakel dus een paar versnellingen lager en relax.

9. Eender wat eten

Akkoord, je hebt soms een onstilbare honger en je zin in vreemde zaken en zoetigheden krijgt een boost. Geef echter niet elke keer toe en wissel af met voldoende gezonde voeding.

10. Veterschoenen dragen

Of wou je om 5u opstaan misschien? Kies voor makkelijke laarzen. Of teenslippers. Alles behalve veters!

Troost jezelf en verenig je met vriendinnen of collega’s die in hetzelfde schuitje zitten.