Vergetures 540x407
favorieten
Zwangerschapspijn en pijn

Hoe zwangerschapsstriemen vermijden


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022 Artikel geschreven in samenwerking met: Newpharma

Vermijd striemen: zorg voor je huid én voor jezelf. Tijdens de zwangerschap kunnen er kleine, roze strepen verschijnen op je buik, je boezem en je heupen. Dat noemen we zwangerschapsstriemen. De belangrijkste boosdoeners? Een te snel uitgerekte huid en hormonale veranderingen. Hoe kun je striemen vermijden? En hoe geraak je ze weer kwijt?

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Hydrateren

Regel nummer 1: hydrateren is de boodschap, van bij het begin van je zwangerschap. Het is belangrijk dat je één tot twee keer per dag een hydraterende crème of olie aanbrengt. Kies voor de meest voedende vetten, zoals karitéboter of zachte amandelolie.

Je kunt ook een crème tegen striemen smeren, speciaal voor zwangere vrouwen: Mustela Maternité Striemencrème, Louis Widmer MamaDerm Crème Tegen Striemen of Eucerin Verzorgende Olie.

Vergeet ook niet om je lichaam van binnenuit te hydrateren en drink minstens anderhalve liter water per dag.

Scrubben

Scrub je huid één tot twee keer per week om de dode huidcellen te verwijderen, de celvernieuwing te bevorderen en de zichtbaarheid van striemen te beperken. Je kunt zelfs je eigen scrub maken! Daarvoor meng je gewoon een theelepel bruine suiker met zachte amandelolie. Heb je een gevoelige huid? Dan is Avène Body Milde Lichaamspeeling perfect voor een zachte scrubsessie! 

Voeding

Ook voeding die voldoende rijk is aan essentiële vetzuren is niet alleen onmisbaar voor je huid, maar ook – en vooral! – voor de ontwikkeling van je baby. Die essentiële vetzuren vind je in sommige zwangerschapsvitamines zoals Vinalac + DHA/EPA en Omnibionta Pronatal+.

Ontspannen

En tot slot: blijf zen! Want inderdaad, stress verhoogt het cortisolgehalte dat sowieso al hoger is tijdens de zwangerschap. Naarmate het cortisolgehalte stijgt en de collageenproductie daalt, wordt de huid minder elastisch. Hoe meer stress, hoe meer striemen dus. Yoga, mediteren, ontspannende kruidenthee of homeopathie kunnen wonderen doen. Drink bijvoorbeeld een kopje kruidenthee Anti-Stress met passiebloem en melisse van Biolys of neem een tabletje Ignatia 15CH.

Heb je ondanks al deze hulpmiddeltjes toch nog striemen en volstaan deze tips niet om ze te verminderen?  Sommige medische crèmes of behandelingen zoals laserbehandelingen, peelings of lichttherapie (IPL) geven ook uitstekende resultaten.