8 aliments qui vous veulent du bien pendant la grossesse thumb
favorieten
Wat te eten tijdens de zwangerschap?

8 heilzame voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Wist je dat heel wat voedingsmiddelen er tijdens je zwangerschap voor kunnen zorgen dat je minder misselijk bent, meer energie hebt en je weerstand op peil wordt gehouden? Wij lijsten er acht voor je op.

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Gember

Gember vermindert de misselijkheid. Je kan deze vers of als thee consumeren.

Zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn beter verteerbaar dan gewone aardappelen en bevatten bovendien foliumzuur, wat een gezonde ontwikkeling van de foetus bevordert. Maar ze bezitten nog een andere troef: ze helpen de zuurgraad te verminderen en zorgen er zo voor dat je minder last hebt van brandend maagzuur. 

Linzen

Linzen bevatten foliumzuur, maar zijn ook een bron van eiwitten, magnesium en ijzer, wat interessant is omdat zwangere vrouwen vaak last hebben van ijzertekort.

Amandelen

Het is weinig bekend, maar amandelen zijn een belangrijke bron van calcium. Zwangere vrouwen hebben een aanzienlijk grotere calciumbehoefte, dus zijn deze lekkere noten een perfecte snack tijdens je zwangerschap! 

Spinazie

Spinazie is rijk aan foliumzuur en bevat ook tal van andere vitamines, mineralen en antioxidanten.

Kiwi

Hoewel we vaak aan sinaasappels denken wanneer we het hebben over vitamine C, bezit een kiwi er bijna twee keer zoveel van. In de zomer kan je dan weer aardbeien eten, want ook deze bevatten meer vitamine C dan citrusvruchten.

Zalm

Deze vis is rijk aan vitamine D, een essentiële vitamine die de goede opname van calcium mogelijk maakt.

Ei

Eieren, enkel gekookt te consumeren (wees dus voorzichtig met mayonaise of zelfgemaakte chocolademousse), zijn uitstekend voedsel voor de zwangere vrouw. Ze bevatten namelijk eiwitten, aminozuren, ijzer en bovendien vitamine A en D. Ten slotte zijn ze een bron van foliumzuur en jodium, essentieel voor het goed functioneren van je schildklier. 

Zorg tijdens je zwangerschap voor een gevarieerd dieet: fruit, groenten, vlees, vis; je lichaam heeft dit alles nodig om zowel jezelf als je kindje te voorzien van de nodige voedingsstoffen.