8 bonnes raisons de faire de la marche thumb
favorieten
Sport tijdens de zwangerschap

10 goede redenen om te wandelen tijdens je zwangerschap


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Wist je dat dertig minuten wandelen per dag al heel wat voordelen biedt, zowel op fysiek als mentaal vlak? Trek je sportschoenen alvast aan, want hier zijn tien goede redenen om te wandelen als je zwanger bent!

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

1. Het is goed voor je humeur! Wandelen maakt endorfine vrij en verlaagt je cortisolniveau. Dit helpt om stress te verminderen en je stemming verbeteren. 

2. Wandelen helpt om je gewichtstoename zo laag mogelijk te houden.

3. Door te wandelen worden je spieren steviger, waardoor het risico op een keizersnede en een perineumruptuur verkleint.

4. Wandelen vermindert het risico op zwangerschapsdiabetes en een hoge bloeddruk. Daarnaast zorgt het voor sterkere hart- en bloedvaten, wat nodig is omdat je bloedvolume aanzienlijk toeneemt tijdens de zwangerschap.

5. Hoe ronder je buik wordt, hoe krommer je houding. Wandelen helpt je houding te verbeteren en voorkomt zo pijn in de onderrug door alle spieren van de buik en rug te versterken.

6. Hoe meer ruimte de baby inneemt in je buik, hoe trager je spijsverteringsstelsel wordt. Constipatie komt ook meer voor aan het einde van de zwangerschap. Wandelen zorgt voor een soort interne massage die de spijsvertering verbetert.

7. Wandelen activeert de veneuze pomp onder de voetholte: dit vermindert het gevoel van zware benen, rusteloosheid en vochtophoping.

8. Ook je ongeboren baby vindt het fijn als jij wandelt: hij wordt immers gewiegd in je buik.

9. Je kan de hele zwangerschap door blijven wandelen op je eigen tempo.

10. Wandelen is een geweldige manier om te zorgen voor jezelf; dat is tijdens je zwangerschap namelijk belangrijker dan ooit.

Let er tijdens het wandelen op dat je niet kortademig wordt en zorg ervoor dat je voldoende drinkt. Maar bovenal: geniet ervan!