Visage
favorieten
Zwangerschapszorg

Huidverzorging tijdens de zwangerschap


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Je huid trekt, rekt zich uit en vertoont soms vlekken. Ze kan droger zijn of juist vetter, maar doorgaans verschaft een zwangerschap je huid een zekere straling. Besteed de nodige zorg aan je huid om haar in goede conditie te houden. 

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Een normale huid:

Reinig je gezicht ’s morgens en ’s avonds met water en een zachte zeep of een reinigingsmelk. Spoel je huid af met water en droog ze zorgvuldig af. Dit dagelijks ritueel voorkomt uitdroging. Gebruik producten die overeenstemmen met jouw huidtype. Het is mogelijk dat je huid tijdens je zwangerschap gevoeliger is voor bepaalde bestanddelen. Geef de voorkeur aan hypoallergene producten. 

Een droge huid:

Het gebeurt vaak dat de huid van een zwangere vrouw droger wordt. Breng daarom ’s morgens en ’s avonds een hydraterende crème aan. Vooral in de winter kan door de droge lucht en de centrale verwarming je huid sneller uitdrogen. Een vette huid Heb je een vette huid, dan is de kans groot dat die tijdens je zwangerschap minder vet wordt. Breng elke avond een crème aan die geschikt is voor dit huidtype. 

Een vette huid

Indien u een vettige huid heeft, heeft u een grote kans dat, tijdens uw zwangerschap, uw huid veel minder vet wordt. Probeer elke avond een crème te smeren voor dit soort huidtype. In zeldzame gevallen heeft men acné op het gezicht, maar deze verdwijnt na de bevalling. Vraag raad aan uw dermatoloog bij enige twijfel!

Een zwangerschapsmasker

Van de 4e tot de 6e maand kunnen er kleine bruine vlekjes verschijnen op je gezicht. Ze verschijnen op je wangen en op je voorzijde. Het gaat hier om een gevolg van de zon. Maak je echter niet ongerust, ze verdwijnen vanzelf na de bevalling. Bescherm je tegen UV-stralen om je vlekjes niet verder te laten ontwikkelen. Vermijd zonnebanken en stel je gezicht niet bloot aan zonnestralen zonder een goede bescherming. Smeer je geregeld in!