12 leuke activiteiten om met kinderen te doen in België


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Het mooie weer staat voor de deur en je wil de kinderen tijdens de vakantie bezighouden met enkele leuke binnen- en buitenactiviteiten. In België zijn er tal van mogelijkheden, zowel in Wallonië als in Brussel en Vlaanderen. Wij hebben onze 12 favoriete activiteiten met kinderen voor je op een rijtje gezet!

1. Het Labyrint van Barvaux

Tijdens de zomermaanden zorgt een reusachtig labyrint midden in de natuur zeker voor verrassingen! De unieke ervaring in het Labyrint van Barveaux zal jong en oud bekoren. Elk jaar kiezen de makers een ander thema om jou een spannend en magisch verhaal te vertellen.

Bekijk de video hier.

2. Pairi Daiza

Om in één dag rond de wereld te reizen en verschillende diersoorten te ontdekken, is Pairi Daiza de perfecte plaats. Het park is geweldig om rond te wandelen of om de kinderen te laten spelen in de verschillende speeltuinen. Het is zelfs mogelijk om er te logeren, voor een complete onderdompeling in de dierenwereld.

 

View this post on Instagram

A post shared by Pairi Daiza (@pairidaizaofficial)

3. De Grotten van Han

Het is een van de mooiste grotten van Europa, met veel geologische schatten om te ontdekken. Bovendien kan je ook een bezoek brengen aan het fabelachtige dierenpark van de Grotten van Han. Het hele gezin geniet van een mooie wandeling midden in de natuur en maakt kennis met de diersoorten die in onze streken leven of geleefd hebben.

 

View this post on Instagram

A post shared by Domaine des Grottes de Han (@grottesdehanofficial)

4. Het Provinciaal Domein van Hélécine

Het Kasteeldomein van Hélécine is een aangename plek om te wandelen en te ontspannen met je kinderen. Het domein biedt een waaier aan activiteiten: wandelingen, een speeltuin, muzikale animatie, een bar, springkastelen, minigolf... Een geweldige manier om een ontspannende dag door te brengen omgeven door natuur.

5. Het Provinciaal Domein van Chevetogne

Het uitgestrekte Domein van Chevetogne ligt in de provincie Namen en beschikt over speelterreinen, gemeenschapsruimtes, sportfaciliteiten, wandelpaden en tal van andere activiteiten zoals een zwembad, een minigolfterrein, enz. Je kan er een leuke dag doorbrengen met het gezin of zelfs kiezen voor een verblijf op het domein.

 

View this post on Instagram

A post shared by Domaine de Chevetogne (@domainedechevetogne)

6. Het Zwin Natuur Park

Het Zwin, gelegen aan de Belgische kust, is een natuurreservaat dat wordt beschouwd als de "internationale luchthaven voor vogels". Je kan er fietsen, maar ook het Zwin Natuur Park bezoeken om spelenderwijs dingen te leren. Er vallen prachtige landschappen en een grote biodiversiteit te ontdekken. Het is een geweldige activiteit voor jong en oud.

 

View this post on Instagram

A post shared by Zwin Natuur Park (@zwinnatuurpark)

7. Het Provinciedomein Huizingen

Het Provinciedomein Huizingen is een aangename plek om de dag door te brengen met de kinderen, niet ver van Brussel (in de gemeente Beersel). Wandel door het bos en langs de vijver, bezoek het dierenpark, de rotstuin en het arboretum, geniet van de sportfaciliteiten en de minigolfbaan, en ontspan op het terras terwijl de kinderen spelen in de speeltuinen.

8. Plopsaland, PlopsaCoo et Plopsaqua

Als je kinderen fan zijn van Maya de Bij, Kabouter Plop, Bumba of Wickie de Viking, is een uitstapje naar een van de Plopsa-parken altijd een goed idee. Of je nu in De Panne bent of in de Ardennen bij de Watervallen van Coo, ontdek de wereld waar kinderen zo dol op zijn!

 

View this post on Instagram

A post shared by Plopsaqua (@plopsaqua_official)

9. Het Museum voor Natuurwetenschappen

Kies je liever voor een activiteit die niet alleen leuk is, maar ook leerzaam? Dan mag je een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel zeker niet vergeten. Kleine liefhebbers van dinosaurussen en natuur zullen zeker versteld staan.

 

View this post on Instagram

A post shared by rbinsmuseum (@rbinsmuseum)

10. Parc Chlorophylle in Dochamps

Een echte onderdompeling in het hart van het Ardense woud: bezoek Parc Chlorophylle, een educatief, recreatief en artistiek bospark. Loopbruggen, hutten, speeltuinen, een educatief parcours... Het is een geweldige manier om met je kinderen de natuurlandschappen van de Ardennen te ontdekken.

Parc Chlorophylle
Parc Chlorophylle

11. Het Euro Space Center in Transinne

Het Euro Space Center is een pretpark dat volledig in het teken van de ruimte staat. Je kan er een dag lang in de huid van een astronaut kruipen en meegaan op ruimtemissie. Met je gezin kan je dan simulators uittesten, een ruimtereis maken, een dorpje van marsmannetjes bezoeken... Sensatie gegarandeerd!

 

View this post on Instagram

A post shared by Euro Space Center (@eurospacecenter)

12. Het Provinciaal Domein van Bois des Rêves

Deze plaats van ontspanning en plezier bevindt zich in Ottignies-Louvain-la-Neuve. In het Bois des Rêves kan je lange wandelingen, fietstochten of mountainbiketochten maken in het bos. Maar je kan er ook een barbecue organiseren, wandelen langs de vijver, de kinderen laten spelen in de grote speeltuin, een duik nemen in het openluchtzwembad, of gewoon iets drinken.