Hipp bio voeding 540x407
favorieten
Diversificatie van voedsel

Maak kennis met de biologische babyvoeding van HiPP


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022 Artikel geschreven in samenwerking met: HiPP

Organische en biologische voeding was nog nooit zo populair als nu. Ook biologische babyvoeding wordt steeds meer populair, we willen namelijk allemaal het beste voor onze kinderen. Als het over gezonde en biologische babyvoeding gaat, weet niemand meer dan HiPP. Zij produceren al 60 jaar organische voeding voor de allerkleinsten. We stellen HiPP hier aan je voor!

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Groenten op natuurlijke wijze geteeld

Omdat je baby zijn vitamines en voedingstoffen nu uit vaste voeding zal halen en niet enkel uit borst- of flesvoeding, is het belangrijk dat hij genoeg koolhydraten, ijzer en energie uit zijn menu kan halen. Je wil natuurlijk het beste voor je baby, en wat is beter dan natuurlijke en biologische voeding? Voor hun groentepapjes teelt HiPP groenten op organische en natuurlijke wijze. Dit betekent dat er geen chemische of synthetische pesticiden, insecticiden of meststoffen gebruikt worden. Ze oogsten ook kleinere hoeveelheden en gebruiken natuurlijke methoden als groene mest en wisselteelt om het klimaat en het grondwater te beschermen. Bovendien verbetert zo de kwaliteit van de ingrediënten.

Meer dan bio

HiPP-voeding voldoet aan de Europese normen voor biologisch voedsel, maar HiPP gaat nog verder. Daarom beschikken ze over hun eigen Organische Zegel. Het Europese bio-logo verbiedt het gebruik van chemische en synthetische sproeimiddelen en meststoffen, de genetische manipulatie van planten, kunstmatige kleurstoffen en bewaarmiddelen, smaakstoffen en smaakversterkers. Maar dit logo omvat echter niet de kwaliteitscontrole van organische producten nadat ze volgroeid zijn. Luchtvervuilers, bodemvervuilers of chemische stoffen van naburige velden kunnen granen, groenten en fruit nog steeds besmetten, zelfs nadat ze aangeplant werden. De EU-voorschriften laten daarom een zeer laag gehalte pesticiden toe in babyvoeding, maar HiPP niet.

Hoogste standaard van zuiverheid

Het Organische Zegel van HiPP staat voor de hoogste standaard van zuiverheid. Hoe bereiken ze dit? Door de geschikte grond te kiezen, aan wisselteelt te doen en organische landbouwers te ondersteunen. Bovendien testen ze ook op meer dan 1000 schadelijke stoffen, aanzienlijk meer dan wat de Europese wet voorschrijft, en hebben ze vrijwillig strenge grenzen opgesteld voor de aanwezigheid van alle bekende schadelijke stoffen en onzuiverheden. Je weet dus met zekerheid dat je baby de allergezondste groenten en papjes oppeuzelt!