Masser
favorieten
Massage van de baby

Baby masseren


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd le 12/08/2022

Al van voor zijn geboorte was je baby gevoelig voor de strelingen van je buik. Logisch dus dat hij er na de geboorte nog meer nood aan heeft. 

Profiteer van voordelen tot 800€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen-, vertel ons waar u staat-

Streelmassages, ontspanningsmassages, pleziermassages, kennismakingsmassages... Kies maar uit. Je kan met de massages beginnen vanaf de eerste levensdagen van je baby. Je kan ze ’s morgens of ’s avonds geven, voor of na zijn badje, maar nooit wanneer hij moe is of als hij net gegeten heeft. In dat geval zou hij kunnen overgeven.

Hoe begin je eraan ?

  • Leg je baby in een goed verwarmde ruimte. Hij mag geen kou vatten.
  • Leg hem op een zacht oppervlak. Waarom niet op je schoot ?
  • Smeer je handen in met droge olie of een massagemelk (vermijd vette crèmes en geef de voorkeur aan specifieke en ongeparfumeerde babyproducten).
  • Laat je handen zachtjes over zijn lijfje glijden. Eerst over de borst, dan over de armpjes, de buik, de beentjes en ten slotte over zijn rugje. Als je baby een beetje nerveus is, is het misschien beter om met zijn beentjes te beginnen en vervolgens door te gaan naar zijn buikje en borst. Eindig met zijn rug (wat altijd erg ontspannend werkt) maar masseer nooit zijn ruggengraat.
  • De eerste weken duurt de massage een paar minuutjes, nadien tot een half uur als je dat wenst. Hij spartelt met zijn armpjes en beentjes? Hij kirt van plezier? Je missie is geslaagd! Je handen zijn weldoeners en je baby voelt zich top. 

Goed om te weten:

Als de massages een moment van ontspanning zijn voor je baby, moeten ze dat ook voor jou zijn. Het is noodzakelijk om volledig rustig te zijn tijdens deze intieme momenten samen.