Mama naar het werk


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022

Je zit al enkele weken met tegenzin af te tellen, maar binnenkort is het toch echt zover. Je moet terug aan het werk en zal voor het eerst een hele dag gescheiden zijn van je baby.

Je ziet er vreselijk tegenop om je kleintje een hele dag te moeten missen en ongetwijfeld flitste het idee om je werk op te zeggen al eens door je hoofd. Is die opvang wel betrouwbaar? Kan je baby je een hele dag missen? Is hij niet te klein om zo lang uit zijn vertrouwde omgeving te zijn?

Haal even diep adem en ontspan. Duizenden mama’s doen het, waarom zou jij het niet kunnen? Heb vertrouwen in de onthaalmoeder of crèche. Het zijn gespecialiseerde mensen, die zijn opgeleid om op een liefdevolle manier met kindjes om te gaan en hen alles te geven wat ze nodig hebben. Bovendien zijn ook de omstandigheden er ideaal: de omgeving is perfect voorzien op baby’s en dus helemaal veilig en zaken zoals hygiëne worden er streng gecontroleerd. Je zult merken hoe snel je kindje er zich helemaal goed voelt.

Heb je het zelf ook moeilijk? Blijf vooral rustig en geef jezelf tijd om te wennen. Misschien is het eerst even zoeken, maar jullie zullen snel een goede manier vinden om met dit nieuwe ritme om te gaan. En valt het je aanvankelijk zwaar om je kindje naar de opvang te brengen, dan zul je er na een paar dagen misschien wel van genieten om weer tussen je collega’s te vertoeven en weer te kunnen meepraten over andere zaken dan flesjes en luiers. Bovendien geniet je straks dubbel van de uurtjes die je samen bent met je baby en dat vindt hij ook leuk. Geen zorgen dus, het komt helemaal goed!