favorieten
zwangerschapskleding

Capsulegarderobe tijdens je zwangerschap


Geschreven op 12/08/2022 door La Rédaction,
Gewijzigd op 12/08/2022 Artikel geschreven in samenwerking met: Primark

Pas je niet meer in die oude jeansbroek en zit je favoriete topje nogal strak rond je middel? Tijd voor nieuwe zwangerschapsvriendelijke kledij dus! Geen idee hoe eraan te beginnen of wil je niet te veel kledij kopen die je maar voor een beperkte tijd zal dragen? Dan is een capsule wardrobe misschien wel de oplossing voor jou.

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Wat is een capsulegarderobe?

Het principe is simpel: een capsulegarderobe of capsule wardrobe is een beperkte selectie van 30-tal kledingstukken die je gemakkelijk met elkaar kunt combineren en die je allemaal mooi vindt. Dit principe kan je dus ook toepassen tijdens je zwangerschap: je kiest een beperkt aantal stuks die veelzijdig, kwaliteitsvol en helemaal je ding zijn. Zo koop je geen overbodige stukken en is het gemakkelijk om outfits samen te stellen. Bovendien zal je je altijd goed voelen, want je houdt namelijk van elk stuk!

Hoe begin je eraan?

De eerste stap is in je eigen kledingkast duiken! Ga door je kledij en bekijk welke stukken je kan blijven dragen tijdens je zwangerschap. Zeker losse bovenstukken zoals T-shirts en truien zal je kunnen blijven dragen. Daarna maak je een lijstje van alle stukken die je zeker nodig hebt, zoals een goede zwangerschapsbroek, een jurk in een elastische stof, leggings en nieuwe beha’s.

Nu je je lijstje hebt, is het tijd voor een het leukste deel: shoppen! Ga kijken in de winkels of online. Je kan beginnen met de basics en dan enkele statement pieces kiezen. Neem je tijd, kies voor stuks waar je je goed in voelt en die je gemakkelijk kunt combineren.

 De Parenthood-collectie van Primark

Weet je niet waar je moet beginnen met shoppen? We zijn alvast dol op de nieuwe Parenthood-collectie van Primark. Deze nieuwe, permanente collectie bestaat uit 44 comfortabele en stijlvolle stukken en is opgebouwd als een capsulegarderobe. De collectie biedt je alles wat je nodig zal hebben: jeans, T-shirts, nachtkledij, ondergoed, leggings, bovenstukken en sportkledij. Bovendien kan je de kledij ook dragen na je zwangerschap. Zo zijn de tops, jurken en nachtkledij allemaal speciaal ontworpen met borstvoeding in gedachten. Je zal dus stralen tijdens en na je zwangerschap.

Primark streeft ernaar het gebruik van gerecyclede materialen en duurzaam katoen in al haar assortimenten te vergroten, tegen dezelfde voordelige prijzen die je van hen gewend bent. Daarom valt meer dan de helft van de zwangerschapscollectie valt onder het Primark Cares-label, perfect voor mama’s die graag duurzaam shoppen. De stukken zijn gemaakt van gerecycleerd polyester, biologisch katoen en duurzame viscose.

De Parenthood-collectie is verkrijgbaar in de Primark winkels in Antwerpen, Luik en Charleroi met prijzen variërend van € 4 voor panty\'s tot € 21 voor over-the-bump-jeans.