favorieten
Borstvoeding: alles wat je moet weten

Tips and tricks voor borstvoeding buitenshuis


Geschreven op 12/08/2022 door Family Service,
Gewijzigd op 19/03/2024

Het geven van borstvoeding is een prachtige ervaring, maar sommige moeders voelen zich niet helemaal op hun gemak om dit in het openbaar te doen. Gelukkig zijn er verschillende handige tips en trucs die borstvoeding geven overal eenvoudig maken. Hier zijn enkele suggesties om het proces soepel te laten verlopen.

Profiteer van voordelen tot 600€, praktische en onmisbare tips
talrijke stalen, gratis dozen

Borstvoedingsbeha's

Een essentieel hulpmiddel voor moeders die borstvoeding geven, is de borstvoedingsbeha. Deze beha's zijn ontworpen om het voeden van je baby gemakkelijker te maken,   dat je in ongemakkelijke posities hoeft te manoeuvreren. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, elk met hun eigen openingsmechanisme. Sommige onthullen de hele borst, terwijl andere alleen de tepel vrijmaken. Kies een model dat bij jouw persoonlijke voorkeur past en waar jij je comfortabel bij voelt.

Aangepaste kledij

Er is een ruime keuze aan borstvoedingskleding beschikbaar die speciaal is ontworpen om het voeden van je baby gemakkelijk te maken. Topjes, truien en jurken met slimme openingen ter hoogte van de borst zorgen ervoor dat je snel en discreet kunt voeden, zelfs in het openbaar. Veel van deze kledingstukken kunnen zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de borstvoedingsperiode worden gedragen, waardoor ze een praktische en veelzijdige optie zijn voor moeders.

Gebruik een borstvoedingsdoek

Als je je toch wat ongemakkelijk voelt bij het voeden in het openbaar, overweeg dan het gebruik van een borstvoedingsdoek. Deze doeken en sjaals bieden privacy en helpen je om jezelf en je baby discreet te bedekken tijdens het voeden. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle baby's comfortabel zijn met bedekking tijdens het voeden. Het is dus belangrijk om te kiezen wat het beste werkt voor jou en je baby.

Onthoud dat er niets mis is met het geven van borstvoeding, waar je ook bent. Het is een natuurlijke en gezonde manier om je baby te voeden, en er is geen reden om je te schamen of jezelf te verbergen. Met de juiste hulpmiddelen en een beetje zelfvertrouwen kun je borstvoeding geven waar en wanneer je maar wilt, met comfort en gemak voor zowel jou als je baby.